Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vežba "Sistem 2021" u petak i u Aleksincu

rss

04.11.2021. Južne vesti

Među 50 lokacija na kojima će Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u petak, 5. novembra, od 10 do 12 sati održati operativno-taktičku vežbu “Sistem 2021” nalazi se i 11 gradova i opština na jugu, pa će se sirene za uzbunjivanje čuti u Nišu, Aleksincu, Vlasotincu, Leskovcu, Medveđi, Pirotu, Dimitrovgradu, Vranju i Bujanovcu.

Foto: Opština Aleksinac

Niška Uprava za vanredne situacije izvešće vežbu i u selu Bovan kod Aleksinca, pa iz ove opštine najavljuju uzbunjivanje stanovnika koji žive u selima nizvodno od brane Bovan, pošto će signal za opasnost od poplava biti emitovan na početku i na kraju vežbe putem deset električnih sirena.

Kako je ranije istaknuto iz Ministarstva, u ovoj vežbi će učestvovati oko 8.000 ljudi - pripadnici Sektora za vanredne situacije, Civilne zaštite, Gorske službe spasavanja, Crvenog krsta, Vojske Srbije i lokalnih jedinica različite namene.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kazao je za RTS da će vežbe sadržati realan scenario i da će u svakom mestu biti prilagođene potencijalnim opasnostima baš u tom gradu ili opštini.

Izvor

Komentara: 0


# Bovansko jezero Aleksandar Vulin vojna vežba sirena
@VulinAleksandar @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima