Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Magneti u medicini

rss

31.10.2006. Dr. Mandić Dušanka

Primena

Zakrivljena savitljiva magnetna kloka se prvenstveno primenjuje za neinvezivno izmeštanje gvožđevitih stranih tela iz ljudskog organizma.

Klopka se postavlja na kožu pacijenta u slučajevima sveže ili zarasle povrede, kada je strano telo na inoperabilnom mestu ili kada svojim prisustvom izaziva zdravstvene tegobe.

Klopkom se istovremeno stimuliše bar jedna od okolnih akupunkturnih tačaka u području aplikacije, radi postizanja antidoloroznog i spazmolitičkog delova­nja.

Silom svog magnetnog polja udruženog sa gravitacionom silom klopka postepeno izmešta gvožđevito strano telo duž anatomskih struktura (mišića, mišićnih omotača, živaca, krvnih sudova i kostiju) sve dok se ono ne smesti pod kožu ili u deo organizma koji je pristupačan za hiruršku intervenciju, a najbliže moguće magnetnoj klopki.

Uobičajeno vreme od postavljanja klopke do dobijanja željenog rezultata je od 5 do 40 dana.


Prednosti postupka

· Izmeštanje se vrši postepeno, čime se postiže minimalno povređivanje okolnih anatomskih struktura.

· Izmeštanjem je moguće dovesti geler pod kožu ili na povoljnije mesto za hiruršku intervenciju.

· Istovremeno se postiže antidolorozni i spazmolitički efekat.

· Kod nezaraslih povreda strano telo izlazi istim putem kojim je ušlo.

· Primenljivost je efikasna u bolničkim, ambulantnim i terenskim uslovima.

· Za vreme delovanja klopke osoba je sposobna za uobičajene aktivnosti.

· Klopka i postupak nemaju potrebe za posebnim izvorima energije.

· Klopka i postupak ne ugrožavaju život i zdravlje pacijenta.

· Pod uticajem magnetnog polja klopka rane zaceljuju i skrađuje se vreme rekovalescencije zbog poboljšanja mikrocirkulacije.

MAgnetno
Dubinsko
Unipolarno orijentisano polje

Ovako orijentisano magnetsko polje, kao vid energije bliske biofizičkim mehanizmima živih bića, dozvoljava principijelne promene u organizmu, na čemu su zasnovani metodološki principi i terapijski učinci.

MADU TRAKA

MEDICINSKO SREDSTVO MEĐUNARODNO PATENTNO ZAšTićen PRONALAZAK OBJAVLjEN U 98 ZEMALjA SVETA (PCT).

 

WIPO UN (Svetska organizacija za intelektualnu svojinu ) ocenjuje“MADU” traku kao:

INOVACIJU Novelty (N)

PRONALAZAČKI KORAK Inventive step (IS)

INDUSTRIJSKI PRIMENjIVU Industrial applicability (IA).

 

PRINCIPI I MEHANIZMI DELOVANjA MADU METODE

BIOFIZIČKI EFEKAT
Uticaj na vodu u njenu klasternu strukturu, uticaj na feromagnetike i paramagnetike, otvaranje jonskih kanala


BIOHEMIJSKI EFEKAT

Pospešuje rad K/Na pumpe, aktivira enzime, posebno metaloenzime, pospešuje stvaranje ATP

BIOELEKTRIČNI EFEKAT
Povećava sprovodljivost

Preuzeto sa: http://www.madumagnet.com/madumagnet.htm

Komentara: 16


#
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    Zoran 10.11.2006.
    Nabavio sam i jedva doneo u dvoriste magnet tezak 105 kg! Jedva sam ga otkacio od auta i izneo na metar rastojanja. Na dosta mesta sam citao razne price o dejstvu konstantnog magnetnog polja na coveka, pa sam vrsio eksperimemte i belezio rezultate. U kolonama su zabelezeni uticaji tog magneta, malog magneta iz magnetne narukvice i bez magneta. Pored svih ocekivanja u kontrolisanih uslovima, nisam primetio razliku. Zato pozivam autora da demistifikuje nadri price kontrolom i proverom na licu mesta. Nabavio sam jos jedan isti magnet, pa su moguce i razne kombinacije ukrstanja magnetnog polja. Slicne zelje sam imao kao malo dete, kada sam hteo da letim snagom volje, ali dok nisam ovladao tehnikom i letackim znanjem, ometala me gravitacija.

  • (+1) (-0)

    Dishi68 15.11.2006.
    Zorane, Dr. Dusanka Mandic je priznati svetski stručnjak iz ove oblasti medicine, i ona kaže da magneti ne mogu sve, ali mogu da izvade geler, da ubrzaju zarastanje polomljenih kostiju itd. MADU trake nemaju veze sa onim magnetnim nakitom. Uostalom sva pitanja postavi njoj.

  • (+1) (-0)

    Brano 19.11.2006.
    Postovani!
    Molim Vas da mi posaljete kontakt adresu Dr. Dusanke Mandic.
    Hvala!

  • (+1) (-0)

    Zoran 26.11.2006.
    Postavio bi joj pitanja i to javno, ali predpostavljam da je UVEK zauzta otkrivanjem sveta. Ima istine da magnet ima magnetno polje, da magnetno polje deluje ne feromagnetne materijale, da magnetno polje slabi kvadratom odstojanja, znaci da magnet privlaci gvozdje. To je osnovno obrazovanje. Koristi se za razne svrhe, u medicini, naj cesce, za vadjenje SPONA iz oka, Za dublja dejstva redje, zbog problema preciznog vodjenja. Ostalo je vasarska mistika, a ja sam sklon de mistifokaciji. Dosta je narod sludjen ne kontrolisanim uticajem medija, pa je korisno po nekog sarlatana skinuti golog, da vidimo cinjenice. A titule, Dr, kralj, bog, papa, ing i slicne, su cesta maska za svasta... Zato, ako neko zna gde je magnet-maistor, da je pozove na objasnjenje. Ako odbrani stav, onda je korisna svima i imace podrsku. Magnet je dzabe i svima dostupan, pa sto onda da ne kaze istinu? Ili nesto krije? Zoran

  • (+1) (-0)

    Dishi68 28.11.2006.
    Šta bi na ovo rekli oni nesrećnici iz prošlih ratova kojima je ova metoda pomogla da izvade gelere.

  • (+1) (-0)

    Dishi68 28.11.2006.
    Evo kontakta:
    WEB SITE: WWW.MADUMAGNET.COM
    PRETHODNI /PREVIOUS WEB SITE: www.geocities.com/mandic_dusanka
    ADRESA/ADDRESS: Gostivarska 56a, 11000 Beograd, Serbia and Montenegro
    TELEFON & FAX/PHONE & FAX: ++381 11 3971-088
    E-MAIL: [email protected]


  • (+1) (-0)

    Dishi68 16.01.2007.
    Stavljanjem dva magneta iz starih zvučnika na vodovodnu cev postižu se neki efekti pri kome voda leči, o ovome su ruski načnici pisali doktorate čak je i neki naš institut uradio ventile za fabrike vode sa ugrađenim magnetima, Jedna naša firma to prodaje za 50 evra, ali nisu platili reklamu. Magneti se stavljaju i ispred karburatora, naravno odgovarajuće veličine da bi molekuli benzina, nafte ili plina bili okrenuti u jednom smeru čime se postiže ušteda u potrošnji, ovo su radili nemački inžinjeri da avioni nebi ostavljali vidljv trag iza sebe.

  • (+1) (-0)

    Zoran 17.01.2007.
    Magnet-zvaka. Opet tema bez dokaza. Ponavljam, da bi voleo da ima osnova u dejstvu komarca na pingvina, ali ne zive zajedno. A, na tarabi pise svasta, sramota da pisem, moze neko "da se sav polomi" Svaki dan gledam MUTAVCE da drze mikrofon, kriminalce u uniformi i mafiju na vlasti. Zato objavljivanje necega na nekom mestu nije nikakav dokaz. Ona moja dva magneta od po 105 kilograma, jos stoje u dvorustu i ako imas ideju kako da budemo besmrtni, mozemo ih upotrebiti.

  • (+1) (-0)

    Dishi68 17.01.2007.
    Stavi magnete na vodovodnu cev, pod uglom od 180 stepeni nećeš imati kamenac u bojleru, to je sigurno!

  • (+1) (-0)

    Zoran 17.01.2007.
    Magnetno polje nema uticaja na nemagnetne materijale. Postoje samo necije zelje, ne znanje i sklonost misticizmu. U vodi ima rastvorenih soli gvozdja, pa je moguc uticaj magnetnog polja. Koliki i kakav, lako se dokaze na papiru i potvrdi u bojleru. Mi ovde ne mozemo razjaniti pojavu te vrste. Ona dva magneta od po 105 kilograma i dalje stoje u dvoristu...Bas zelim da ih negde korisno upotrebim, ali nemam realnu ideju. Ima li neko?

  • (+1) (-1)

    Dishi68 16.04.2007.
    Ako greše Ruski akademici, onda se izvinjavam.

  • (+1) (-0)

    davor 18.04.2008.
    Zorane, pogleda ovo: http://www.institutepupin.com/SR/AboutUs/Organization/Piezo/magnetni%20materijali.htm

    Tu imaš njihov proizvod koji utječe na vodu u kamencu. Za obješnje obrati se njiima. Oni su ipak iz instituta.

  • (+1) (-0)

    Željko Šeatović 08.02.2011.
    Moj komentar se odnosi na Zorana koji nikada neće shvatiti da čovek nije glup zato što nezna već zato što ne želi da nauči.
    Doktorku Mandić poznajem lično i lečila je i pomagala više od hiljadu srpskih ratnika i to direktno na frontu, bez ikakve nadoknade (gde je bio Zoran u to vreme) ne pitajući ni njih niti bilo koga da li oni treba da budu tamo. Tako rade Veliki ljudi a kritizeri zgubidani poput Zorana to pokušavaju dovesti u pitanje iz čiste gluposti i neznanja.

  • (+1) (-0)

    Željko 08.02.2011.
    Nije "Madu traka", iako vrlo efikasna (spasila jednog srpskog generala iz Banja Luke operacije kičme) jedina primena magneta u medicini.
    Izuzetno efikasan lek u terapiji Hemoroida je i HemPro, par magneta koji potpuno bezbolno rešava probleme s hemoroidima i spašava od operacije. Mogu se naručiti na 062 8136835, a nešto više o njima se može saznati na sajtu: http://www.svejeizljecivo.com

  • (+1) (-0)

    Željko Šeatović 08.02.2011.
    I ovo je odgovor Zoranu iako je pisano zbog drugih (on ovo ne može da shvati). Da li si Zorane vidi neki od snimaka Novaka Đokovića bez majice, kako ima poljepljene flastere po ramenu i još nekim delovima tela. Za tvoju informaciju (naravno i za ostale da znaju) ispod tih flastera su magneti koje mu je dr Dušanka Mandić polepila. E moj Zorane moja ........ nikada ti nećeš shvatiti jer nisi spreman da učiš. Ali, nisi ti kriv, priroda je nekome majka a nekome maćeha.

  • (+1) (-0)

    Administrator 09.02.2011.
    http://www.aleksinac.net/najave/in-memoriam-zoran-marinkovic.html -
    Na žalost, Zoran Vam više ne može odgovoriti, stoga ne postavljajte takve komentare.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima