Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Ukupno: 8123  Displaying: 71 - 80

Posle snimka iz čekaonice, o stanju u Aleksincu govori direktor bolnice

Južne vesti 06.12.2020.

Nakon što su građani objavili snimak da se u Opštoj bolnici u Aleksincu prave gužve zbog čekanja na pregled, da na jednom bolničkom krevetu sede i po 3 pacijenta, a da su zidovi bolničke zgrade oronuli, oglasio se i direktor ove ustanove. Kaže da se manjak kadrova u ustanovi koju vodi osećao i pre epidemije, a da je zbog 17 zaposlenih koji su zaraženi virusom korona i 35 u samoizolaciji problem sada veći. Kovid pacijente, kaže, pregledaju i daju terapije u u posebnim prostorijama, te da ne…

Opširnije

Komentara: 1

Srbija je blagoslovena zemlja

Boža Nesvrćanin 05.12.2020.

Pisati je lako, ali tek onda ako se zna šta se hoće i kako nešto da se prestavi, obavesti javnost i pomogne da se vidi i lepša strana priče, a ponekad i ona druga. Namera je da se i javnost čuje, odnosno da sve napisano bude razumljivo, shvatljivo, a da bude i deo opšteg razmišljanja, da se čini da je mišljenje većine čitalaca, kao njihovo, u zajednici i šire. Da to pisanje izađe iz nekih kapadžijskih okvira, gledanja mesnih predstavljača svega što se oko nas dogodilo, događa se ili tek treba da se…

Opširnije

Komentara: 0

Povećanje zaposlenosti pripadnika ugroženih grupa

04.12.2020.

Otvoreni klub iz Niša u partnerstvu sa Društvom za razvoj kreativnosti iz Aleksinca, u okviru projekta „Paket podrške zapošljavanju“, realizovao je u Nišu konferenciju povodom završetka projekta.

Opširnije

Komentara: 1

Vlada usvojila mere, ugostitelji idu “pod ključ” za vikend

Nova 03.12.2020.

Vlada Srbije danas je usvojila mere koje podrazumevaju da vikendom neće raditi ništa sem apoteka, pumpi i prehrambenih prodavnica, a kazne za kršenje mera idu i do 300.000 dinara.

Opširnije

Komentara: 0

U Specijalnoj bolnici u Sokobanji primljeno još 20 radnika

RTV 03.12.2020.

U Specijalnoj bolnici u Sokobanji hospitalizovano je 175 kovid pacijenata koji imaju srednje tešku i tešku kliničku sliku, dok je zaraženo 14 zdravstvenih radnika, kaže direktorka te zdravstvene ustanove Vesna Milanović, koja naglašava da su kapaciteti bolnice puni.

Opširnije

Komentara: 0

Ako Vlada usvoji, mera da se radi do 17 časova, na snazi od 4. decembra

N1 02.12.2020.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je u celoj Srbiji epidemiološka situacija zbog korone, u svim okruzima i regionima, ista ili slična - "vrlo ozbiljna, teška i neizvesna".

Opširnije

Komentara: 0

Šikman i Miladinović u Napretku iz Kruševca

Aleksinac.net 01.12.2020.

Dva legendarna košarkaša iz Aleksinca, Dragoljub Šikmam i Aleksandar Miladinović, ponovo će nastupiti u tandemu u istom dresu. Samo ovoga puta njihovim bravurama uživaće ljubitelji košarke u Kruševcu.

Opširnije

Komentara: 0

1. decembar - Svetski dan SIDE

Crveni krst Aleksinac 01.12.2020.

Globalna solidarnost, zajednička odgovornost je slogan pod kojim obeležavamo 1. decembar - Svetski dan SIDE.

Opširnije

Komentara: 1

Prepune čekaonice i kreveti, građani poručili "Neka vidi Vučić"

01.12.2020.

Snimak koji smo objavili pre nekoliko dana na kome se vide desetine ljudi, koji zbijeni jedni do drugih čekaju na pregled u Opštoj bolnici u Aleksincu, bolnički kreveti na kojima su i po 3 pacijenta, rukavice i krv na podu i oronuli zidovi bolničke zgrade - scene su iz video snimka nastalog u aleksinačkoj bolnici koji se širi društvenim mrežama, a koji je stigao i do portala Južne vesti.

Opširnije

Komentara: 2

Zaposleni u bolnici su na ivici snage zbog sve gore situacije sa Kovidom

Opština Aleksinac 30.11.2020.

Konstatovano je da se epidemiološka situacija na teritoriji opštine Aleksinac pogoršala.

Opširnije

Komentara: 1

<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Ukupno: 8123  Displaying: 71 - 80

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}