Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одлуке жирија 6. Фестивала првоизведених представа

rss

28.11.2017.

На седници одржаној 27. новембра 2017. године, Жири 6. Фестивала првоизведених представа, у саставу Жељко Хубач, члан, Горан Ибрајтер, члан, и Злата Нуманагић, председница, донео је одлуке о наградама

Фото: Радио Алексинац

Да се Награда „Душан Дука Јовановић“ за најбољу младу глумицу додели КРИСТИНИ ПАЈКИЋ за улогу Девојке, у представи „Рубиште“ Нинослава Ђорђевића, у режији Кокана Младеновића, а у извођењу Шабачког позоришта. Одлука је донета једногласно.

Врло комплексан лик младе девојке, која у изразито малограђанској средини жели да оствари искрену љубав, а доживљава вишеструко разочарање и понижење, Кристина Пајкић доноси суптилним глумачким средствима, на изузетно експресиван и катарзичан начин.

Да се Награда за најбољег глумца додели БОРИСУ ИСАКОВИЋУ за улоге у представи „Ново доба“ Вука Бошковића, у режији Дина Мустафића, а у извођењу Битеф театра из Београда и АртХуб-а из Сарајева. Одлука је донета једногласно.

Један од најзначајнијих домаћих драмских уметника и овога пута је показао велику способност за глумачку транформацију и уверљив сценски израз.

Да се Награда за најбољу глумицу додели ИВАНИ В. ЈОВАНОВИЋ за улогу Глумца у представи „Маестро“ Миливоја Млађеновића, у режији Милана Нешковића, а у извођењу Народног позоришта Сомбор. Одлука је донета једногласно.

У изузетно захтевном редитељском поступку, Ивана В. Јовановић, бирајући разноврсна глумачка средства, доследно гради лик који нас води кроз живот великог сликара.

Да се Награда за најбољу режију додели КОКАНУ МЛАДЕНОВИЋУ, за представу „Рубиште“ Нинослава Ђорђевића, а у извођењу Шабачког позоришта. Одлука је донета једногласно.

Редитељски поступак Кокана Младеновића је на знаковном нивоу доведен до перфекције, на плану грађења композиције целине био је потпуно уверљив, а у раду са глумцима афирмисао је квалитет ансамбла кроз занатски вешто режирану колективну игру.

Да се Награда за најбољу представу додели представи „РУБИШТЕ“ Нинослава Ђорђевића, у режији Кокана Младеновића, а у извођењу Шабачког позоришта. Одлука је донета једногласно.

Представа која се бави важном и сценски врло захтевном темом, захваљујући квалитетном редитељском поступку који сценску атракцију доводи на ниво узбудљиве комуникације публике са садржајем, те дисциплинованом глумачком игром која актере ове теме чини уверљивим, постаје значајан сценски догађај и изван оквира овог значајног Фестивала.

Да се Награда за најбољи текст додели ДУШАНУ КОВАЧЕВИЋУ за текст „Хипноза једне љубави“, који је, у режији аутора, извео Звездара театар из Београда. Одлука је донесена већином гласова.

У питању је вешто написан драмски текст особеног поетског набоја, који актуелизује неколико важних друштвено-социјалних проблема.

У Алексинцу, 27. новембра 2017. године
Жељко Хубач, члан
Горан Ибрајтер, члан
Злата Нуманагић, председица


# Центар за културу и уметност позориште фестивал Душан Дука Јовановић Фестивал првоизведених представа Кокан Младеновић Душан Ковачевић Шабачко позориште Кристина Пајкић Борис Исаковић Ивана Јовановић Жељко Хубач Горан Ибрајтер Злата Нуманагић
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима