Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Anđela spasila skakača sigurne smrti

rss

01.09.2014. D. Ostojić

U toku manifestacije za izbor najlepšeg gulaša u selu Vakup nadomak Aleksinca desio se jedan incident. Sigurne smrti i trajnih posledica po zdravlje jednog od učesnika spasila je mlada Anđela Stojčev, medicinski tehničar bez posla iz Aleksinca.

Anđela spasila skakača sigurne smrti

Želeo sam da saznam detalje cele priče i otišao na razgovor sa Anđelom. U razgovoru sa Anđelom sam saznao kako je do problema došlo:

"Moji prijatelji i ja smo bili učesnici takmičenja za izbor najboljeg gulaša. Manifestacija je bila organizovana u selu Vakup, na šetalištu pored reke Moravice. Bilo je desetak ekipa. Atmosfera je zaista bila divna. Puno veselih ljudi, dobre zabave. Pobednička ekipa je bila naša.

Dogovor je bio da se članovi pobedničke ekipe nakon proglašenja pobednika malo okupaju u reci Moravici. Pred sam kraj manifestacije jedan od gledalaca ponesen veselom atmosferom krenuo je da skače u reku sa obližnjeg dela mosta. Prvi put je skočio na noge i nije bilo problema, ali kada je drugi put skočio na glavu, desio se nesrećan slučaj. Glavom je udario o muljevito dno reke, i povredio pršljenove. U trenutku se stvorila ogromna lokva krvi koje je preplavila deo reke, a telo skakača je krenula da pluta po vodi sa glavom okrenutom ka dnu. Čim sam videla o čemu se radi odmah sam utrčala u vodu, sa garderobom na sebi, i pažljivo okrenula telo. Zajedno sa dvojicom prijatelja smo izvukli telo na obalu. Telo skakača je bilo bez svesti. Imala sam veliki problem sa okupljenim ljudima jer su hteli da pomeraju telo, ali sam ja insistirala da se telo ne pomera dok ne dođe hitna pomoć. U nekoliko navrata sam uspela da skakača povratim u svesno stanje, ali bi on vrlo brzo gubio svest. Mislim da je tri puta dolazio sebi i gubio svest. Kada je hitna pomoć došla bilo mi je lakše jer znam da sam uspela da ubedim sve prisutne da ga ne pomeramo. Sve vreme sam koristila pravila pružanja hitne pomoći koju su me učili moji profesori u Medicinskoj školi u Kruševcu." završava svoj komentar Anđela Stojčev.

Istražujući detalje ove priče saznali smo da je skakač prilikom skoka zadobio povrede opasne po život i da je na niško odeljenje neurohirurgije došao u stanju kome. Došlo je do povrede pršljenova od kojih je najviše povređen šesti pršljen, zbog čega je morala da se uradi hitna operacija. Na osnovu komentara prof. dr. Ivana Stefanovića "sigurne invalidnosti skakača je spasilo to što ga nisu pomerali tokom pružanja rve pomoći".

Skakač se trenutno nalazi u fazi postoperativnoh oporovka, i ono što je najvažnije hoda, pomera ekstremiteta i po prognozama lekara van je životne opasnosti.

 

Komentara: 11


# Moravica Vakup Anđela Stojčev hitna pomoć
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+12) (-1)

  realni 01.09.2014.
  Mogu samo da kažem: daš svinji vodu ona prevrne korito. Sve lepo organizovano gledam slike, jelo se pilo družilo i onda mora neko da se napravi pametan i pokuša da bude najpametniji.

  Lepa vest je da može da se kreće.

 • (+5) (-0)

  miloš 01.09.2014.
  Dule ajde malo i o zdravstvu..

 • (+10) (-5)

  petar pan 02.09.2014.
  Trebalo bi da opština Aleksinac i zdravstvena organizacija u Aleksincu zaposli takav kadar kao što je ova malada i hrabra devojka, Anđela Stojčev, koja je pritekla u pomoć i koja i ako ne radi u zdravstvu, zana svoj posao za koji se školovala, svaka čast.

 • (+10) (-0)

  realni 03.09.2014.
  Dobila bi posao da je spasila sina nekog opstinara

 • (+20) (-1)

  rfgdtght 04.09.2014.
  Znaci koja ste vi marva Aleksincani, odgovara vam precednik sto mu sin lezi u corku za drogu, odgovara vam nacelnik uprave sto zaposlajava bivse, sadasnje i buduce, odgovara vam da direktor gimnazije koji zaposljava zeta sto je lezao za drogu u corku, odgovara vam pornop Razumenko, odgovara vam Toplica ucitelj sto zaposli i sina i snajku i ko zna jos koga, odgovara vam plato od 300000, automobili od 200000 WC od 40000 evra, Milena u Otis sto ladno zaposli cerku, Dejan Milinovic stari prevarant......ali vam ne odgovarakada neko nesto uradi humano pa da se za promenu i o Aleksincu u drzavi cuje nesto lepo a ne samo da izlazimo u crnu hroniku i da nam se svi smeju...Ovo nije Aleksinac, ovo je Aleksvinjac!

 • (+0) (-5)

  Alo bre rbrgrh ili šta si već..... 04.09.2014.
  Kome bre predsedniku sin leži u ćorku? Poludela ti glava nešto.

 • (+0) (-4)

  Marva ti tata 04.09.2014.
  Marva ti mama majmune. Ne vređaj ovaj narod.

 • (+5) (-0)

  dragan 04.09.2014.
  Svo vreme sam bio svedok tamosnjeg desavanja od pocetka do kraja . Uz pohvalu organizatoru da je sve bilo super od atmosfere do gulasa do izuzetnog pozrtvovanja mlade devojke koja je spasla Mrsu od invalidnosti moram posebnu zahvalnost da uputim EKIPI HITNE POMOCI iz Aleksinca koja je dosla za manje od pet minuta i profesionalno odradila svoj posao i doprinela da se Mrki sada oseca dobro .

 • (+3) (-0)

  b92 04.09.2014.
  http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=09&dd=04&nav_category=12&nav_id=896090

 • (+0) (-0)

  SLAVOLJUB 30.09.2014.
  Divno,bravo. Primer ljudskoog pozrtvovanja.

 • (+0) (-0)

  milab 01.09.2016.
  99,9 % sam ubedjen da ce mo je vidjati u nekoj zdravstvenoj ustanovi. Ovakvo eksponiranje na tragicnom primeru je strasno... Andjeela dobra reklama nema sta..


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}