Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Влада Кине донирала Алексинцу рендген апарат

rss

25.05.2012. Агенција БЕТА

Кинеска влада донирала је здравственим установама у Србији десет дигиталних рендген апарата и два ултразвучна апарата са циљем побољшања и унапређења пружања здравствених услуга.

Влада Кине донирала Алексинцу рендген апарат
Медицински апарати донирани су Здравственим центрима у Зајечару, Алексинцу, Прокупљу, Неготину, Врању, Општој болници у Прибоју, Специјалној болници у Младеновцу, Институту за медицину рада "Др Драгомир Карајовић", Клиничком центру у Крагујевцу.

У Београду по један дигитални рендген апарат додељен је Универзитетској дечјој клиници и Војној медицинској академији (ВМА) у Београду.

Министар здравља Србије Зоран Станковић и представници Амбасаде Кине обишли су Универзитетску дечију клиницу у Тиршовој улици у Београду и поручили да ће сарадња две владе у области очувања здравља бити настављена и у наредном периоду.

Донацијом дечијој клиници биће осавремена рендгенска апаратура што је био један од првих приоритета клинике, рекла је директорка клинике Ида Јовановић.

Радиолошка служба Дијагноштичког центра те клинике је једна од најопетерећенијих дијагностичких служби, и у њој током године буде прегледано више од 28.000 деце.

Министар здравља Зоран Станковић је оценио да су рендген апарати "једна од круцијалних потреба" здравственог система Србије, јер су, како је указао неки стари и по 10 и 20 година.

Донација из Кине реализована је на основу Споразума о привредно-техничкој сарадњи из 2009. године две земље.Коментара: 0


# Кина Општа болница Зоран Станковић
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима