Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Успешно завршена недеља здравља уста и зуба

rss

04.06.2013.

Недеља здравља уста и зуба је успешно завршена. По речима начелнице стоматолошке службе Алексинац, Др Милене Пешић, специјалисте превентивне и дечије стоматологије, била је ово једна од активности коју Стоматолошка служба спроводи током читаве године

Успешно завршена недеља здравља уста и зуба

,,Ми у Стоматолошкој служби имамо јасно предвиђен план активности у оквиру кога су дефинисани програми превенције, који подразумевају редовне систематске прегледе, едукативна предавања у школама и вртићима као и заказивање пацијената код којих је уочена потреба за одговарајућом стоматолошком интервенцијом. То радимо током читаве године, с тим што се у току Недеље здравља уста и зуба те активности промовишу у јавности. Акценат ове Недеље здравља уста и зуба биле су активности међу предшколском популацијом.,,

Др Драгана Бојовић и Др Мирјана Ненадовић су у оквиру Недеље здравља уста и зуба имале успешна предавања малишанима алексиначких вртића. Осим предавања било је ту времена за цртање, питања малишана као и обећања деце да ће у наредном периоду више времена посветити здрављу уста и зуба.

Иначе, Стоматолошка служба Алексинац има изузетан тим искусних специјалиста дечије и превентивне стоматологије који редовно од 1991. године организују занимљиве активности у периоду Недеље здравља уста и зуба.
И ове године се у промоцију здравља укључила и ТВ Алт која је једну од својих емисија из серијала Путевима здравља посветила Недељи здравља уста и зуба.

video...

Коментара: 0


#
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима