Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Термотерапија за јачање имунитета - Руска тајна

rss

07.12.2014. Марија Јовић

Исцелитељска снага паре пуни капиларе крвљу, отвара знојне и лојне жлезде. На овај начин организам се чисти од токсина и соли.

Организам се чисти на ћелијском нивоу и на нивоу ткива, нормализује се метаболизам и побољшава се рад свих органа и система. Људи постају здравији и подмлађују се, обнављају духовну и физичку снагу, повећавају издржљивост и ојачавају имунитет. Третман је праћен пријатном релаксацијом, кожа постаје чистија, смањује се телесна тежина и целулит потпуно нестаје. Буре од кедровине се прави по старим технологијама без иједног чвора и импрегнација. Сибирски кедар је најбољи природни лек. Од игала, коре, плодова праве се лековита средства, а арома дрвета даје ваздуху лековита својства (садржи фитонциде).

Криотерапија убрзава процесе детоксикације организма, нормализује емотивно стање спортисте, смањује осећај умора, прекомерног узбуђења, омогућава пацијентима нормалан ноћни сан. Најбоље ју је применити одмах после физичког оптерећења. Криосауну користи и ваш најбољи тенисер Новак Ђоковић, а у Русији је користе и астрономи пре одласка у свемир.

Када су се пре годину и по дана преселили из Москве у Београд, Михаил и Анастасија Демкин нису добро поднели промену климе и временске зоне. Имунитет им је био доста ослабљен и дуго су се борили са разним здравственим проблемима. Пријатељица из Русије, иначе докторка, препоручила им је да покушају са термотерапијом. Када је ова метода дала ефекта, одлучили су да је поделе и са другима и отворили први Центар за термотерапију "Руска тајна" у Београду и Србији уопште. У разговору за портал "Супер жена“ испричали су нам како су се одлучили да дођу у Србију, шта све то њихов центар нуди, како да се изборимо са здравственим тегобама, али и вишком килограма после новогодишњих празника.

 

Испричајте нам нешто више о себи. Како сте се одлучили да дођете баш у Србију? 

- У Србију нас је довела жеља да испробамо нешто ново, да проширимо видике и истражимо неке нове могућности. Када смо доносили одлуку где бисмо могли да започнемо нови живот било нам је битно да то буде нека православна земља, нама блиска. У оптицају је била још Бугарска и Црна Гора, али смо се на крају одлучили за Србију, јер сматрамо да она има највећи потенцијал што се тиче развоја и страних инвестиција. Уз то Срби су нам најсличнији, добри људи, ведрог духа. Свесни смо да је Србија тренутно у тешкој економској ситуацији, али верујемо да ће успети да се избори са свим проблемима и ми желимо да дамо свој допринос. Желимо да вам помогнемо, првенствено на здравственом плану, јер су последице бомбардовања по здравље људи све очигледније. Када будете имали здраву нацију, све остало доћи ће само по себи. Ја сам (Михаил) по занимању биолог и завршио сам Пољопривредни факултет, док је моја жена Анастасија завршила два факултета и то са највишим оценама. Прво је завршила економију, а затим технологију. Имамо сина, Данила, који овде иде у вртић. 

Методе лечења које ваш центар пружа су савремене и еколошке. Можете ли нам рећи нешто више о термотерапији и услугама које пружате у свом Центру? 

- У Русији и другим европским земљама, као што су Француска и Немачка, ово су проверене и прихваћене методе базиране на природним материјалима и елементима. Кроз вишегодишњу праксу дале су изванредне резултате у превенцији и очувању здравља, подизању имунитета и отклањању узрока здравствених тегоба. 
Пре свега засноване су на коришћењу специфичних лековитих својстава руских кедрових шума. Познато је да одређена врста сибирског кедра ослобађа фитоциде који елиминишу штетне материје, а у "Руској тајни“ на располагању су вам буре од кедровине, криосауна, кедропласт, кисеонички коктел, али и масажа, саветовалиште...

Буре од кедровине је мини сауна погодна за станове и куће. Израђује се искључиво од реликтне врсте кедра. Ово дрво ослобађа фитонциде који убијају штетне материје. Особа седа у буре од кедровине, при чему глава остаје споља, а тело унутар бурета, око врата се ставља пешкир, а положај тела се регулише по висини. Поред бурета налази се генератор паре који испушта пару у буре, при чему врућа пара греје тело, а не главу, што процес чини пријатним и лаким. Буре од кедровине је изванредан начин да очувате своје здравље, лепоту, ојачате духовну и физичку снагу, доживите дубоку старост. После третмана цела просторија се пуни пријатним мирисом кедровине. Исцелитељска снага паре пуни капиларе крвљу, отвара знојне и лојне жлезде. На овај начин организам се чисти од токсина и соли. Организам се чисти на ћелијском нивоу и на нивоу ткива, нормализује се метаболизам и побољшава се рад свих органа и система. Људи постају здравији и подмлађују се, обнављају духовну и физичку снагу, повећавају издржљивост и ојачавају имунитет. Третман је праћен пријатном релаксацијом, кожа постаје чистија, смањује се телесна тежина и целулит потпуно нестаје. Буре од кедровине се прави по старим технологијама без иједног чвора и импрегнација. Сибирски кедар је најбољи природни лек. Од игала, коре, плодова праве се лековита средства, а арома дрвета даје ваздуху лековита својства (садржи фитонциде). 

1. Обнављају се нервни и ендокрини систем. Смањује се ниво шећера у крви. 

2. Обнавља се рад свих органа, ојачава имунитет, појачава се проток крви кроз капиларе. 

3. Кожа постаје нежна и свиленкаста (псоријаза, екцем неуродерматитис итд.) 

4. Олакшава дисање (фарингитис, астма, бронхитис итд.) 

5. Кичма постаје гипкија и покретљивија (полиартритис, артроза, дискус хернија итд.) 

6. Нормализује сан. 


Криосауна је модерна терапија и услуга која обједињује доктора, тренера, психотрапеута…а у којој се примењују лековита својства хладноће до -130°C, својство које све чешће примењују и спортисти. Криотерапија која се примењује у овом Центру је резултат истраживања Петроградског универзитета технологије хране и ниских температура. 

Лековите могућности хладноће су познате од давнина вероватно свакоме. Стављамо лед на повреде, при високој температури на чело стављамо хладну облогу. Медицина такође практикује примену хладноће против различитих упалних процеса, бола. Хладноћа има и хемостатски ефекат. Лечење хладноћом се спомиње и у радовима Хипократа и Авицене. У древној Русији купање у леденој води се сматрало средством за добијање племићког здравља. Први човек који је научно доказао лековитост хладноће је немачки лекар и свештеник, Себастијан Кнајп (1827-1896). Он је у младости оболео од туберкулозе и када су му лекари рекли да је болест неизлечива изучио је хидротерапију. Ипак, оснивачем савремене криомедицине сматра се јапански научник Тосимо Јамаучи. Он је још седамдесетих година прошлог века предложио лечење реуматских обољења леденим ваздухом (од -150°C до -160°C). Осамдесет одсто његових пацијената са најзапуштенијим облицима реуматизма су се практично у потпуности ослободили болова и наставили да живе пуним плућима. Јамаучи је први пут представио метод овог лечења на конгресу 1979. године у Висбадену. Учесници конгреса су високо оценили његов метод лечења. Пет година касније професор Рајнхард Фрике у својој клиници је лечио у криосауни више од 100 пацијената дневно. Данас само у Западној Европи постоји више од 400 центара за криотерапију у којима се лече милиони људи. 

Кожа је највећи орган у људском организму. Она има десет пута више рецептора за хладноћу него за топлоту и свако дејство екстремне хладноће на њу је доводи у стање стреса, у овом случају позитивног. Хладноћа покреће имуни систем, активира метаболичке процесе, побољшава циркулацију и изазива лучење ендорфина, хормона задовољства. Суштина ове методе је једноставна: човек се на кратко време до врата потапа у слој криогеног гаса (азота) који је на температури не већој од -130°C. Током третмана кожа пацијента се хлади до -2°C, реакција система за терморегулацију на претерано хлађење коже има физиотерапеутски ефекат. У комору се пушта криогени гас, при чему се температура са 20°C спушта на -160°C у року од 15 секунди после чега се достигнута температура одржава скоро без икаквих варирања. Током третмана пацијент на себи има само доњи веш, рукавице и вунене чарапе. Први ефекат криосауне може се приметити већ 5-10 минута после третмана, када почињете да осећате добро расположење, које се јавља као резултат ослобађања ендорфина у крв. Овај третман делује на организам најмање 6 сати. Много људи прича да су се после третмана добро наспавали. Већ после 3-4 третмана пацијент може да примети фантастичне резултате: кожа се подмлађује, бол пролази, појављују се први знаци смањења телесне тежине који се појачавају када пацијент комбинује криосауну са масажом и фитнесом. За трајне резултате препоручује се 10-20 третмана. Овај третман није токсичан и није опасан за људе, персонал и околину. Захваљујући бројним предностима, одсуству нежељених ефеката, криосауна ће ускоро постати популарнија и од соларијума.

Кедропласт је декоративна плоча од кедрових шишарки и кедрове смоле са изванредним лековитим својствима. Ваздух у кедровим шумама је засићен аромом смоле, практично је стерилан и може заштитити човека од свих инфекција. Кедропласт је нов, природан материјал који има лековита својства и нема аналога у свету. Он не садржи вештачке материјале, то је уникатни елитни материјал богат биолошком енергијом која је слична енергији људских ћелија, органа и целог организма. Кедропласт емитује сва своја лековита својства и мирис кедровине, садржи уситњену љуску пињола и зреле шишарке (шишарке се не беру, већ се скупљају оне које су саме пале са дрвета). Само зреле шишарке садрже максималну количину лековитих својстава. Кедропласт има широку палету лековитих карактеристика, способан је да се супротстави најразличитијим болестима. Свака плоча је премазана лаком од смоле кедра или слојем воска. 

Она упија зрачење које луче апарати за домаћинство и које је јако штетно по људско здравље. Ако употребљавате овај материјал за облагање зидова просторија одмах ћете приметити пораст радне способности и расположења, а умор и летаргија ће ишчезнути. 

Лекари препоручују употребу плоче кедропласта у болницама, рехабилитационим центрима, дечјим собама, радним кабинетима, код различитих облика умора, раздражљивости, функционалних поремећаја и алергија.

Потпуни ефекат у овом центру допуњује кисеонички коктел који својим својстом нормализује рад целог организма. Познати су добри ефекти овог коктела и код одвикавања од пушење, мршављења, лечења мамурлука после пијанства, а посебно код отклањања преморености и напетости. Овај коктел постаје све популарнији у целом свету. Кисеонични коктел је ваздушасти напитак, чврста пена која се састоји од хиљада малих мехурића напуњених кисеоником. 

Користан је за децу и за одрасле, а продаје се у лечилиштима, одмаралиштима, спортским и другим установима широм Русије. Примењује се као средство за смањење осећаја преморености и напетости. Обогаћује крв кисеоником и доприноси избацивању штетних масти и токсина из организма. Кроз слузокожу желуца кисеоник брзо улази у организам, а самим тим се смањује штетно дејство окружења на организам човека, побољшава циркулација крви у мозгу и повећава се радна способност. Кисеонични коктел доприноси бодрости и самопоуздању. У данашње време кисеонични коктел је постао неопходан за већину становника, посебно у великим градовима, јер подиже расположење, елиминише главобољу и побољшава сан. Регуларна употреба кисеоничног коктела помаже мозгу и срцу у борби са хипоксијом. Они који желе да се ослободе вишка килограма морају да знају да кисеонични коктел смањује осећај глади и активира ћелијски метаболизам. Кисеонични коктел добар је и за пушаче и оне који желе да се ослободе ове ружне навике, јер након употребе смањује потребу за следећом цигаретом. 

Да ли су у вашем Центру бавите и дијагностификовањем болести или само превенцијом? 

- Наш Центар помаже људима да ојачају имуни систем, да им се врати снага, да се опусте после напорног дана на послу. Наравно ми узимамо у обзир специфичности сваког клијента, али се не бавимо дијагностификовањем и лечењем. Ствар је у томе да свако од нас има свој сопствени систем дијагнозе и лечења, систем који је способан за чуда, али могу да га користе само појединци. Наш организам је као "Успавана лепотица“ која чека сигнал да се пробуди, а ми се трудимо да му пошаљемо тај сигнал и да га потстакнемо да ојача. На пример, после криосауне стимулативни ефекат сувог хладног ваздуха на људско тело је толико брз, необичан и моћан да огранизам нема времена да схвати шта му се десило.Последица је чудна узнемиреност централног нервног система, која подстиче наш организам да употреби наше унутрашње резерве снаге. Не знајући разлог потреса који је доживео, наш имуни систем тестира све системе у организму и тако проналази поремећаје и покушава да их елиминише. По сличном принципу ради и већина електронских уређаја. Узмите компјутер на пример, ако доживи нагли прекид струје, када се поново укључи он покреће програм за проналажење и елиминацију грешке.

У лечењу којих болести је термотерапија дала највише резултата? 

- Палета индикатора за употребу криотерапије је доста широка и сваким даном се све више развија, а списак грана медицине у којима се користи све је дужи. За сада су ту плумологија, трауматологија, артрологија, реуматологија, гастроентерологија, дерматологија, неуропатологија. Користи се и у превентивној медицини код синдрома хроничног умора, за спречавање прехладе и одржавање стабилне хомеостазе. Од посебног је значаја проучавање и широка практична примена имуномодулаторног утицаја криотерапије, јер би то у многоме променило ситуацију у лечењу бројних душевних болести. 

У Русији се већ пет година за редом одржавају конференције о термотерапији, на којима учествују стручњаци из читавог света. После сваке конференције лекари добијају материјал у коме могу прочитати који су то нови трендови, сазнања и помаци у овој терапији и која земља се у чему специјализовала. На пример, у Израелу се успешно лечи псоријаза, они су се фокусирали на кожне болести и дерматологију, док је Немачка лидер у примени ове терапије на кардио систем. 

Криотерапија је посебно добра за спортисте, додуше, не сме да се користи за стимулацију спортиста за време такмичења. Криотерапија има широк спектар ефеката потребних за организацију тренинга, рехабилитацију после такмичења, интензивирање тренинга. Она убрзава опоравак организма после тренинга и такмичења. Процедуре у криосауни трају највише три минута и могу се понављати до четири пута дневно. Криотерапија убрзава процесе детоксикације организма, нормализује емотивно стање спортисте, смањује осећај умора, прекомерног узбуђења, омогућава пацијентима нормалан ноћни сан. Најбоље ју је применити одмах после физичког оптерећења. Криосауну користи и ваш најбољи тенисер Новак Ђоковић, а у Русији је користе и астрономи пре одласка у свемир

У време празника често оптеретимо свој организам великим количинама хране и пића које уносимо, а неретко се набаци и који килограм вишка. Који третман би препоручили нашим читатељкама, како би њихова фигура остала или постала савршена? 

- Киропроцедура има и анти-целулит ефекат, а он се заснива на наглој контракцији, а затим ширењу крвних судова коже и поткожног ткива. На тај начин убрзава се метаболизам у овим слојевима и лакше се избацују токсини. До губитка тежине долази не само у току овог процеса, већ и након њега, јер се угљени хидрати и масти брже сагоревају. Наравно, после посете криосауни бићете боље расположени и чиниће вам се као да можете да померате планине. Неће бити ни говора о апатији. Морамо истаћи да све наше третмане могу подједнако да користе мушкарци и жене, а главни смисао свих ових процедура је побољшање општег здравља и самог квалитета живота, јер када имамо здравље осећамо се срећно и младо без обзира на године. Тако да, без обзира на то да ли желите да се заштитите од сезонског грипа, хроничног умора, изборите са депресијом или вишком килограма ми смо вам на располагању, сви наши третмани имају повољан утицај, а сам клијент може да одлучи и изабере варијанту која је за њега најбоља. 

Да ли постоји неко коме не бисте препоручили овај третман? 

- Ове процедуре готово да немају контраиндикације, међутим труднице, особе са болестима у акутној фази и са високим температурама, требало би да их избегавају.

 

http://www.b92.net/superzena/lepota.php?yyyy=2013&mm=01&nav_id=679655


# избори Црна Гора Ди Новак Ђоковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима