Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Спортска медицина Sport Medical Alliance

rss

31.05.2011.

Центар за физикалну медицину и рехабилитацију спортиста СМА, поред класичних, конвеционалних метода примене физикалних агенаса, поседује апаратуру и инструментариј који је плод вишедеценијских клиничких испитивања како ин витро тако и ин виво, какав поседују све лиценциране ординације у Европској Унији и Сједињеним Америчким Државама.

У сврху лечења инплементирана су дугогодишња клиничка искуства еминентних стручњака овог дела Европе, са посебним освртом на специфичности спортског трауматизма, време опоравка, које мора бити прилагођено задатим роковима од стране спортских асоцијација као и уговорним клаузулама спортиста, скраћује се на максимално могуће, уз максималну санацију пострауматских ожиљних промена и евентуалне онеспособљености повређеног телесног сегмента.

Поседујемо апарат за третман спортских повреда, оштећења, немачке фирме Фyсиомед, евидент који као агенс емитује дубоке електростатичке осцилације, унапред прописаних фреквентних опсега, за свако од обољења и повреда. Његова примена нашла је поред трауматологије широку палету примене и у естетској и антиаглнг медицини.

 

D-Actor терапија акустичним таласима и ShockWave терапија

Тајна лепоте

Акустични таласи су звучни таласи које карактеришу амплитуде високог притиска у поређењу са притиском у просторији.

Звучни таласи који се користе у медицини, генеришу се вантелесно и продиру у тело без ризика појаве лезија на кожи. Звучни таласи се преносе према акустично-оптичком закону. Било каква промена акустичких особина, као што је густина или брзина таласа, доводи до повећања отпора на површини између ткива (коже, ћелија масти или мишића) и енергија се ослобађа. На овај начин се производе биомеханички ефекти као што су контракција лимфангиона и побољшање пропустљјвости ћелијске мембране.

Главни циљ терапјје акустичним таласима је да подстакне затезање и стварање везивног ткива како би се смањио целулит и побољшао изглед коже.

Shock Wave терапија за лечење целулитиса

Појава целулита повезана је са смањеном носивошћу лимфних судова. ShockWave третманом се убрзава лимфни проток, побољшава се метаболизам и поспешује се разградња масти што побољшава затегнутост коже, обнављање њене природне еластичностл и везивног ткива.

Уређајем се напада проблематично подручје компресованим ваздухом, што изазива рапидно пулсирање површине, а таласи се истовремено шаљу и у поткожно ткиво где се развија целулит.

Резултати побољшане текстуре коже су видљиви и дуготрајни.

D-Actor терапија за лечење спортских повреда

Ова технологија се већ неколико деценија користи за разбијање камена у бубрегу, као и за олакшавање болова прј спортским повредама. Резултати истраживања терапије ударним таласима показују успешност у лечењу мишићних поремећаја као што су бол миофасциалног синдрома, болни тригери (тачке) и болни поремећаји ткива (метаплазија). D-Actor технологија је посебно развијена за лечење ових великлх мишића и везивног ткива.

Са D-actor технологијом пнеуматски генерисани акустични импулси или ударни таласи продиру у циљну област стварајући вибрирање које је слично дубинској масажи ткива, смањујући на тај начин бол у том подручју.

D-Actor технологијом успешно се лече: цервикални болови, дорсалгиа, лумбални и сакралнл болови, сакроилиитис, фибромиалгија, локализују се и деактивирају болни тригери, поспешује се циркулација кроз ткиво и јача се метаболизам.

- Рехабилитација спортиста

- Ласеротерапија

- Shockwave терапија

- Deep oscilation (HIVAMAT)

- Antiaggening медицина

- Кинезитерапија

- Криотерапија

- Хидрокинези терапија

- Хидрогалванска терапија

- Исокинесис

- Електродијагностика

- Ултразвуцна дијагностика

- Ортоотика и протетика

- Стручни консултанти за хирургију, ортопедију у трауматологију

Адреса: Славонска 18, Земун
Тел: 011/ 3077 620
Моб: 063/ 8605 573
Веб: http://sportmedicalalliance.rs/

 

 

Коментара: 2


#
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Natasa 07.06.2011.
    Da li rade i kiropraktiku?

  • (+0) (-0)

    Milos 23.06.2011.
    Preporucujem, ljudi lece vrhunske sportiste...


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима