Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Словеначки панкери "Гужва у бајту" гостују у кафеу Пресинг

rss

21.02.2017. Саша Марковић Гидра

Сада се може слободно рећи да је "Caffe Pressing" постао култно место у нашем граду.

Словеначки панкери "Гужва у бајту" гостују у кафеу Пресинг

После јапанског бенда 101А, крушевачке панк атракције “Црвени картон” и скорашњим наступима бендова “ Прљаве сестре” и School bus из Књажевца, на реду стуже још једна посластица за љубитеље рокенрола.

У петак 3. марта нам долази бенд “Гужва у бајту”, иначе гости из Словеније, а са њма ће наступити и нишки проверени панкери “ Господин пинокио”.

Гужва у бајт или »Г.У.Б« је пунк група из Љубљане. Група прати пунк идеале у којима види алтернативу у богатим пусси панк бендовима. Преко њихових песама и ливе свирка желе представити свој поглед на свет. Као што сами за себе кажу:

"Циљ нашег стварања није да мењамо друштво веч, да у животу којем живимо уживамо". На сцени су веч од 2004 године и до сад су издали веч три албума, први под именом "Гужва у бајт" 2005 године, други под називом "Никад панкера од нас" у 2009 години и последњег 2014 године под називом "Мозак нам је пун".

Група Г.У.Б је одсвирала безброј свирки како у Словенији тако и у иностранству. Бину су делили са познатим или боље речено легандарним бендовима као што су UK SUBS, theExploited, The Business, Angelic Upstarts, Los Fastidios, Last resort, K.B.O, Трула Коалиција, Куд Идијоти, Панкрти… …Али више од тих свирки банд најрађе свира у малим клубовима где су ближе људима и самим тим подрже локалну сцену.

Г.У.Б је у Србији први пут наступао на фестивалу EXIT 2010 године. Овога пута Г.У.Б поново долази у Србију 3. марта у Алексинцу, Caffe Pressing заједно са групом Господин Пинокио и дан касније 4. марта у Новом Саду у Suburbia Club са групама the Bomber и Tetra Pank.

Г.У.Б су:
Владимир Јовановић - Басс
Емир Ковачевич - Бубањ
Матеј Ференц -Ритам гитара
Урбан Косем - Соло гитара

Господин Пинокио

“У време када је рокенрол подлегао ударима тржишних аџија, и када је бављење истим постало истовремено и бизнис и позерство као одраз очаја и бунта, Господин Пинокио јесте та ‘Из мрака машина’ која доноси са собом прецизну и убитачну свирку која ће вас продрмати и натерати да се замислите. У време као што је ово, не треба тражити више”.

Господин Пинокио је нишки панк бенд који постоји скоро 25 година и иза себе има шест студиских албума. Свакако је бенд чија се свирка апсолутно не заобилази и који први пут гостује у Алексинцу.

ГОСПОДИН ПИНОКИО су :
Игор Богдановић Шиле - вокал
Данијел Стојановић Дани - гитара
Бојан Ристић Риле - бас гитара
Десимир Стојимировић Деско - бубњеви


# фестивал рок музика панк Пресинг кафе
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима