Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Гитаријада дан 2.

rss

31.07.2015. Саша Марковић Гидра

До раних јутарњих сати одјекивала је Краљевица друге вечери гитаријаде. Све је било као некад.

Фото Танјуг Немања Јовановић

Рокенрол се дефинитивно вратио својој кући, а не тако давно ова манифестација замало да нестане.

Воз из Ниша је опет је пун младих рокера који опседају драксторе и улице Зајечара, пуне рок камп и стрпливо чекају гратис пасуљ. Све је мирно, нема никаквих инцидената као на неким фестивалима у престионицама. Све је под контролом бавимо се рокенролом.

Испод свог прозора полако чујем звукове паклених машина. Данас почиње 19 мото скуп. Стижу полако и паклени возачи из нашег града, моћи ће да демонстрирају своје вештине до миле воље.

Док 7 из Ниша је синоћ отворио друго вече, река људи је стрпливо напунила Краљевицу, у 21h све је било спремно за Ван Гог. Међутим, уследила је измена програма, уместо њих почело је прво полуфинално вече. Група Меце из Београда је отворила такмичарски део.

Фото Танјуг Немања ЈовановићОко 23h на сцену излази Ван Гог, нема ту шта да се прича, прича је свима добро позната, једноставно наступило лудило масе од 7 до 77 година.

После поноћи на сцену излази балканска мулти етничка рок атракција Дубиоза колектив. Спектакл једном речју, коментар је сувишан. За ово је требало доћи, посећивао сам гитаријаду преко 20 пута, али овакав наступ нисам видео.

Фото Танјуг Немања Јовановић

Пиво и даље није појефтинило, али сви се сналазе некако да се дозирају на јефтинији начин.

Опрезност приликом паркирања, јер се наплаћује паркинг до 24h. Паук непрестано дежура, то је одлука овдашње општинске власти да тако неком упропасти вече. Све су табле прелепљене током ноћи са 21h на 24h, велики минус организатору.

Вечерас је нова феста, крените ка Зајечару, изађите из главне улице, гарантујем добар провод. 

Фото Танјуг Немања Јовановић


# фестивал Гитаријада Зајечар рок музика Саша Марковић Гидра Гидра Ван Гог група
@musicvangogh @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима