Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Верификован споразум о сарадњи између Општине Алексинац и града Нојабрск

rss

26.10.2023. Општина Алексинац

Општина Алексинац, на свечаној церемонији у сали Скупштине општине, верификовала је јуче Споразум о сарадњи са градом Нојабрск (Јамало – Ненецки аутономни округ Руске Федерације).

Верификован споразум о сарадњи између Општине Алексинац и града Нојабрск

Циљ овог документа је стварање повољног оквира за развој сарадње, разрађивање и реализацију заједничких програма и пројеката у различитим областима, успостављајући притом дуготрајне односе.

Усаглашени текст Споразума о будућој сарадњи потписали су председник општине Алексинац Далибор Радичевић и градоначелник Нојабрска Алексеј Романов.

Верификацији Споразума претходио је обилазак објеката заједничког културно - историјског наслеђа који повезују ова два братска народа. Чланови делегација, међу којима и гувернер Јамало – Ненецког аутономног округа Димитрије Андрејевич Артјухов и представници Амбасаде Руске Федерације, најпре су посетили цркву Свете Тројице у Горњем Адровцу, такозвану Руску цркву, а потом и спомен обележје руским добровољцима у Српско - турским ратовима у градском парку Брђанка.

Сибирски град Нојабрск на полуострву Јамал, више него дупло већи од Француске, основан је 1976. године, у њему живи преко 100.000 становника и данас је, поред своје величине и природних богатстава, познат као "руска престоница гаса", 85 посто руске производње гаса долази из овог округа.

Фото: Саша Гидра Марковић


# Далибор Радичевић општина Алексинац Нојабрск споразум Алексеј Романов
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима