Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У Алексинцу вакцинисано око 6 одсто грађана

rss

01.02.2021. Курир

У Алексинцу је вакцинисано око 6 одсто грађана, а пункт за вакцинацију је отворен у Дому културе у том граду и после дана паузе, вакцинација је кренула у 8 сати.

Фото: архива

Др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља у Алексинцу рекао је да је 2.413 особа вакцинисане, било кинеском или америчком вакцином и да је одлично интересовање грађана.

Према његовим речима, интересовање је велико и ван приоритетних група. Каже да су као дом здравља спремни и да три пута више вакцинишу него што треба да чине.

Приоритетне групе су и здравствени рандици, корисници домова за стара лица, грађани преко 75 година, од 65 до 75 година са хроничним болестима, као и новинари.

"Добили смо спискове и тако вакцинишемо. Тренутно имамо кинеску вакцину, а очекујемо и одређену дозу руске вакцине, врло брзо очекујемо да буду позивни и људи ван приоритетних група", рекао је др Живадиновић.

У плану су још два пункта за вакцинацију, када буду проширене групе по приртитетима, моћи ће да се активирају пунктови, а ове недеље завршиће вакицнацију на терену код непокретних лица.

Извор


# Дом здравља Родољуб Живадиновић вакцине коронавирус
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима