Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Свечано и нерадно за Српску нову годину

rss

13.01.2013. Општина, Радио Алексинац

У недељу, 13. јануара 2013.године, у 19 часова, свечано ће бити отворено клизалиште "Ледена чаролија". Исте вечери биће уприличен и дочек Српске нове године.

У понедељак углавном нерадно - саобраћај по суботњем реду вожње.

Свечано и нерадно за Српску нову годину

Свечано отварање клизалишта заказано је за недељу, 13. јануар, у 19 часова, на Стадиону за мале спортове "ТАШ", када че бити уприличен и дочек Православне Нове године. Активности везане за клизалиште поверене су Општинској организацији за спорт "ОТИС", док је новогодишњи програм поверен Центру за културу и уметност и Градском позоришту "Театар 91".

Клизалиште површине 15 x 25 метара за љубитеље овог рекреативног спорта биће отворено у наредна два месеца. Подсећамо да ће клизање на клизалишту "Ледена ћаролија" до 15. јануара бити бесплатно, а након тога цена сата на леду износиће 100 динара. Клизаљке се изнајмљују по цени од 50 динара. За оне најмлађе обавезно је присуство родитеља, док ће одрасли клизати на сопствену одговорност.

ПРОГРАМ - Недеља, 13.01.2013. год.
19.00 ч - Дечја позоришна представа "Новогодишњи пакетић" - Градско позориште "Театар 91"
19.45 ч - Долазак Деда Мраза
21.00 ч - Новогодишњи концерт Ансамбла "Стари храст"
00.00 ч - Ватромет

У понедељак 14. јануара, у 10 часова и 30 минута, испред градске фонтане биће организовано ломљење новогодишње чеснице у којој ће се налазити дукат са ликом Богородице.

Након литургије у цркви Светог Николе, новогодишња чесница ће бити пренета до центра града, где ће је свештенство храма Светог оца Николаја благосиљати и преломити заједно са присутним грађанством.


У понедељак углавном нерадно - саобраћај по суботњем реду вожње

У понедељак 14. јануара, првог дана Нове године по јулијанском календару, службеници Општинске управе, као ни јавна предузећа и установе на територији општине Алексинац неће радити.

Са алексиначке аутобуске станице стиже обавештење да ће у понедељак аутобуси саобраћати по суботњем реду вожње.

Такође, ни остали државни органи неће радити овога дана, осим оних јавних служби, установа и организација чија природа посла захтева минимум процеса рада како би биле задовољене основне потребе грађана.

Како је саопштила Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима, јавне службе и установе које треба да обезбеде непрекидно обављање делатности како не би наступиле штетне последице за грађане и друге субјекте у обавези су да самостално процене у ком обиму и са којим бројем запослених ће радити. Оне морају запосленима који буду радили 14. јануара да обезбеде исплату увећане зараде као за рад на дан празника који је нерадан дан.

Пошто препорука није обавезујућа, остала привредна друштва и други послодавци самостално одлучују да ли ће на основу препоруке Владе тај дан прогласити нерадним и омогућити запосленима одсуство са рада или ће њихови запослени радити као и сваког радног дана, а у том случају немају право на исплату увећане зараде, наведено је у саопштењу.



# новогодишња чесница саобраћај јавна предузећа позориште Театар 91 Деда Мраз
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима