Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Првим овогодишњим ребалансом буџет повећан за више од 43 милиона динара

rss

17.06.2015. Нинослав Миљковић, Радио Алексинац

Ребалансом буџета предвиђено је да се општинска каса увећа за 42.287.805 динара, тако да заједно са зарађеним средствима буџетских корисника повећање износи 43.793.292 динара, односно, тренутно се планира годишњи буџет од 1.461.195.816 динара.

Првим овогодишњим ребалансом буџет повећан за више од 43 милиона динара

До повећања је дошло највише због очекивања да се увећају приходи од пореза на имовину за 25 милиона, од пореза на доходак и добит око четири милиона и 800 хиљада динара, од текућих наменских трансфера од других нивоа власти пет милиона динара, а биће увећани и приходи од продаје нефинансијске имовине за 7, 5 милиона динара.

Предлогом је предвиђено да се овај новац потроши и то, 4.200.000 за санацију моста на реци Турији, за уређење фасаде у згради где су смештене политичке странке милион динара, а око 10 милиона динара намењено је Водоводу за отплату рате кредита KfW (Немачкој развојној) банци. Увећан је и расход на позицији председник и Општинско веће, 1.876.000 динара, накнада трошкова за запослене 1.900.000 динара, а за три милиона повећана су и планирана средства за казне и пенале, па сада она износе седам милиона динара.

Како стоји у образложењу, део овог новца мораће да се исплати Министарству одбране по судској пресуди на име горива датог општини Алексинац далеке 1999. године. Милион динара биће издвојено за експропријацију земљишта због извођења радова на уређењу реке Моравице, градских улица и за прибављање војног комплекса “Рујевица”.

Увећана су и средства за 1.700.000 динара намењена ЈНИРТВП “АЛТ”, а исто толико биће од овог ребаланса издвојено и за примарну здравствену заштиту у оквиру Дома здравља. Милион динара отићи ће на позицију - Развој спорта и омладине, а за грађевинске радове у објектима предшколског образовања издвојиће се додатних 1.204.000 динара.

Значајна додатна средства биће намењена средњем образовању за превоз радника - 5.480.000 динара. За информисање ребалансом је издвојено 8,5 милиона динара од којих је осам милиона намењено за потребе локалне самоуправе у области информисања и она ће бити расподељена јавном набавком, а пола милиона динара намењено је и за подршку производње медијског садржаја у циљу остваривања и унапређења јавног интереса у области јавног информисања, које ће се спровести путем конкурса.

И овог пута од свих буџетских корисника највеће умањење средстава од првобитно планираних је код ЈП “Дирекција за урбанизам и изградњу општине Алексинац” где се очекује да буде пренето 11 милиона динара мање.

Овакав ребаланс буџета општине Алексинац за 2015. годину одборници СО Алексинац су усвојили на седници одржаној 15. јуна, већином гласова и без присуства већег броја одборника опозиције који су бојкотовали рад општинског парламента због, по њиховом мишљењу, преобимне допуне дневног реда.

 


# превоз Алт ТВ буџет Водовод и канализација ЈП општинско веће Нинослав Миљковић ребаланс СО Алексинац
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима