Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Председник општине одговорио саопштењем поводом питања о доласку избеглица у Алексинац

rss

11.02.2016.

Поводом питања које смо пре неки дан упутили председнику општине, а везано за могућност смештаја избеглица на територију општине Алексинац, огласио се председник општине, Ненад Станковић, саопштењем које преносимо у целости.

Председник општине одговорио саопштењем поводом питања о доласку избеглица у Алексинац

Многи електронски и штампани медији ових дана пренели су информацију о формирању прихватног центра за мигранте у општини Алексинац. Тим поводом, Општина Алексинац обавештава грађане да из Комесаријата за избеглице Републике Србије и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, које се ресорно том темом бави, није добила никакво званично саопштење или обраћање.

У складу са тим, Општина Алексинац не може узимати у обзир за своја службена поступања писања штампе о поменутој теми.

У прилог томе, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, у среду, 10.02.2016. г. јасно је изјавио да наша земља има 6.000 места за прихват миграната и да из финансијских и осталих разлога не размишља о повећању тих капацитета, што су пренели и сви јавни медији.

О свим евентуалним променама на актуелну тему, а по налогу Владе Србије, јавност ће благовремено и јасно о томе бити обавештена.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ
Ненад Станковић


# председник општине општина Александар Вулин Ненад Станковић избеглице азиланти
@VulinAleksandar @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима