Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Породица настрадале деце била збринута у Алексинцу

rss

27.09.2014. Бета

Породица деце погинуле прошле ноћи у пожару у Новом Београду, није пријављена у Београду већ у Алексинцу, те није ни могла да користи права или услуге социјалне заштите у Београду, изјавила је данас градска секретарка за социјалну заштиту Јасмина Ивановић.

Породица настрадале деце била збринута у Алексинцу

Ивановић је у саопштењу навела да је, по информацијама којима располаже њен секретаријат, та породица у Алексинцу егзистенцијално збринута и она је тамошњи корисник новчане социјалне помоћи.

Та породица је ипак, као и многе друге у неформалном насељу у Улици др Ивана Рибара, долазила у Београд да би се бавила сезонским пословима, а током зиме се враћала у свој град.

У породици је још двоје деце, од којих једно има годину и по дана.

Надлежни центар за социјални рад Одељење Нови Београд већ је предузео све мере из своје надлежности, прикупио податке о породици од Центра за социјални рад у Алексинцу, и у току је поступак хитне процене потреба и осигурања њихове безбедности.

Секретарка за социјалну заштиту је истакла да ће, уколико се утврди да има пропуста у родитељском функционисању, бити предузете одговарајуће мере према родитељима те деце, у складу са законом.

Јасмина Ивановић је навела и да ће "Град Београд донети стратешка документа за унапређење положаја Рома у Београду", а један од кључних циљева биће стамбено збрињавање породица које живе у нехигијенским насељима.

 


# Београд Центар за социјални рад Цигани пожар Нови Београд Јасмина Ивановић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима