Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

УБПОК запленио радио опрему покрета “Двери”

rss

01.11.2013. Новости, Двери Српске, Магацин

Оперативци полиције, Управе за борбу против организованог криминала, у четвртак око 17.30 ушли су у просторије Покрета „Двери“ и радио-станице „Снага народа“, у Вишеградској улици.Том приликом претресли су два стана која користе чланови ове организације, после чега су запленили опрему интернет радио станице, која је радила свега 32 сата.

УБПОК запленио радио опрему покрета “Двери” – све дирај само Вучићев режим не!

Припадници УПБОК-а плене опрему

Припадници УБПОК-а плене опрему

Полиција у четвртак вече у стану у Вишеградској улици запленила опрему интернет-радија „Снага народа“ која је блиска покрету „Двери“.

Оперативци полиције, Управе за борбу против организованог криминала, у четвртак око 17.30 ушли су у просторије Покрета „Двери“ и радио-станице „Снага народа“, у Вишеградској улици.

Том приликом претресли су два стана која користе чланови ове организације, после чега су запленили опрему интернет радио станице, која је радила свега 32 сата.

Функционери „Двери“ оштро су осудили акцију полиције и оптужили власт за гушење слободе медија.

Да би могли по хитном поступку да уђу у просторије радио-станице, полиција је имала налог за претрес због наркотика. Тек када су ушли у стан, добили су други налог, по коме су прекинули програм, искључили струју и запленили неколико рачунара – прича Срђан Ного, члан старешинства Покрета „Двери“.

Конференција за штампу након упада полиције и заплене опреме

Бошко Обрадовић, члан Старешинства Двери, изјавио је да је владајући режим ушао у тоталитарну фазу, да је невиђени политички скандал забрана једног опозиционог интернет радио програма у Србији (што нема упориште нити у једном закону), а да сеулажење у просторије Двери може сматрати директном забраном политичког деловања. Покрет Двери, међутим, ништа не може уплашити и настављамо борбу против издајничког режима коме очито није пријало све што смо ових дана покренули са стварањем опозиционог народног фронта против Владе Србије и шиптарских избора 3. новембра, изјавио је Обрадовић. Притисак на једину истинску опозицију у Србији данас уследио је након изјаве Бошка Обрадовића у Косовској Митровици да ће свим потписницима Бриселског споразума бити суђено кад Двери дођу на власт.

Представницима седме силе обратио се и новинар Марко Јанковић, који је у среду и четвртак водио програм. Он каже да се ни по једном основу не осећа кривим, јер према његовим речима, за интернет радио станицу не треба никаква дозвола од РРА.

Извор: Новости, Двери Српске, Магацин


# Двери Снага народа Радио С Бошко Обрадовић Срђан Ного
@SPDveri @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима