Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Свађа у алексиначкој скупштини

rss

04.04.2011. Извор: РТС

Од 55 одборника у Скупштини Алексинца 33 мандата припадају владајућој већини коју предводи ДСС. И поред најава опозиције, до смене власти није дошло, а обе стране се међусобно оптужују за трговину мандатима.

Иако је опозиција у Алексинцу коју преводи Демократска странка најављивала да ће на данашњој седници сменити актуелну већину то се није десило.

Опозиција од данас има два одборника више, тако да власт коју предводи ДСС сада од 55 има већину од 33 одборника. И једни и други тврде да се тргује мандатима.

Одборник СРС Милован Радовановић тврди да су се њихови поједини одборници жалили да је било притисака и уцена, чак и претњи физичком силом.

У владајућој коалицији у Алексинцу кажу да је то још један покушај да се уведу привремене мере и да су њихови одборници изложени страховитим притисцима.

"Притисци су недопустиви", каже председник општине Алексинац Иван Димић. "У кризним ситуацијама неко то може да искористи за решавање својих нагомиланих проблема и понекад је тешко да човек одоли."

"Ми у опозицији не располажемо буџетским средствима нити контролишемо јавна предузећа", наглашава одборник Демократске странке Милорад Вељковић, "а у протеклих месец и по дана било је свакаквих уцена."

За среду је заказана ванредна седница на којој ће 21 одборник опозиције затражити смену председника скупштине.

Мирослав Стојановић, председник Скупштине Алексинац, не верује да ће бити смењен. "То је још један покушај опструкције рада локалног парламента", тврди Стојановић.

На данашњој седници одборници су разматрали рад јавних предузећа, међу којима и предузећа Комуналне услуге чија су дуговања достигла 10 милиона динара.


Мештанима Катуна онемогућено да се обрате Скупштини

Највећу пажњу изазвала је група грађана Месне заједнице Катун који су хтели да се обрате Скупштини јер, како тврде, имају проблем са изградњом водовода у свом селу. Иако, према пословнику, може да дâ реч грађанима, Скупштина није дозволила представницима те месне заједнице да изнесу свој проблем.

Поједини мештани села Катун немају воде од јула прошле године, али тврде да није проблем у плаћању уговорених обавеза, као што су нам рекли у општини, већ да је реч о подели на подобне и неподобне. У финансирању водовода општина учествује са 55%, а грађани 45%.

Остало је да се заврши још 2 километра водоводне мреже и резервоар.



# председник општине Иван Димић општина Катун Милован Радовановић јавна предузећа Комуналне услуге ЈП
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима