Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Селаковић ишао по славски колач и жито за славу СНС-а у Липовац

rss

27.10.2015. Блиц

Српска напредна странка (СНС) прославља данас, страначку, славу Света Петка.

Славски колач из манастира Свети Стефан, Селаковић као домаћин

Лидер станке Александар Вучић налази се у тродневној посети Москви, а ове године домаћин славе је Никола Селаковић, министар правде. Селаковић је поручио да је главна мисија те странке да сачува мир и стабилност у Србији и реши бројне и велике наслеђене проблеме.

Он је дочекивао и госте у просторијама странке у згради "Старог Меркатора", у чему су помогле страначке колеге - министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, председница Скупштине Србије Маја Гојковић, гувернерка НБС Јоргованка Табаковић. потпредседник странке Горан Кнежевић и председник општине Земун Дејан Матић.

Како „Блиц“ преноси, министар правде је ишао у манастир Свети Стефан код Липовца у близини Алексинца по славски колач и жито, које су игуманије тог манастира направиле специјално за ову прилку.

Селаковић је рекао да је циљ СНС мирна и благородна Србија, напреднија у односу на ону коју су од својих претходника наследили.

- Наша мисија је да велико бреме наслеђених проблема и тешкоћа преузетих из многих година неодговорности и невоља решавамо, искривљено исправљамо, а у том раду као мисао водиљу имамо чињеницу да нам је поверено да сачувамо мир и стабилност у Србији - рекао је Селаковић.

Он је опоменуо све оне који су позивали на некакве украјинске сценарије, истичући да то у Србији није могуће.

- То нећемо дозволити, докле год носимо одговорност за оно што се у нашој земљи дешава. Желимо да покажемо да смо на првом месту и изнад свега људи, што смо и показали, дочекујући оне који су у невољи и због рата дошли у Србију. Свакоме смо пружили утеху, добру реч - рекао је Селаковић.

Селаковић је рекао да се руководство СНС бори да потомци једног дана Србију учине још стабилнијом, мирнијом и још безбрижнијом за живот.

Славски колач освештали су и очитали молитву свештеници из Земуна Лука Верић и Влада Руменић.

Након тога, песму "Отаџбино моја" отпевао је хор Српске православне цркве.

Од послужења, на шведском столу налазе се канапеи, питице, руска салата, пребранац, проја... На челу стола, као што је то правило, налази се славски колач, торта са крстом, икона и велика свећа.

Од гостију су међу првима у седиште СНС стигли потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички, министар без портфеља Велимир Илић заједно са Дубравком Флиповски, посланицом Нове Србије.

Слави не присуствују министар одбране Братислав Гашич, министар полиције Небојша Стефановић и министарка за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Зорана Михајловић.

Они су такође у посети Москви, као део делегације коју предводи премијер Србије и лидер СНС Александар Вучић.

Од високих функционера странке, присутни су потпредседник Игор Мировић, шеф посланичког клуба СНС-а Зоран Бабић, Марко Ђурић, директор владине Канцеларије за Косово и Метохију и градски менаџер Горан Весић.

Прослави присуствују и саветници председника Србије Томислава Николића, Станислава Пак и Вук Фатић.

Од коалиционих партнера СНС_а из Владе присутни су министар за рад, борачка и социјлна питања и лидер ПС-а Александар Вулин, док је испред СПС-а ту Жарко Обрадовић.

На слави је и председник Самосталног ДСС Андрија Младеновић, а ту су и певачица Драгица Радосављевић Цакана и бивша посланица и чланица групе "Моделс" Невена Аџемовић.

 


# председник општине СНС Зорана Михајловић Александар Вучић Липовац саобраћај Свети Стефан Александар Вулин манастир Велимир Илић слава Јоргованка Табаковић Кори Удовички Никола Селаковић колач Небојша Стефановић Маја Гојковић Горан Кнежевић
@sns_aleksinac @avucic @VulinAleksandar @selakovicnikola @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима