Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Саопштење ОО СПС Алексинац

rss

07.09.2011.

Функционисање владајуће коалиције, после дужег застоја, је 30. седницом скупштине општине отворило простор за деблокаду кризе. Донето је пар квалитетних и значајних одлука у том правцу: ребаланс буџета; избрана су три нова већника, од којих је један нови већник СПС. То потврђује спремност и СПС да тражи и налази потребна, боља решења.

Саопштење ОО СПС Алексинац

Међутим, не јурећи критике туђег рада, морамо да подвучемо да односи међу партнерима у власти увек могу бити бољи. Рецимо, потребна је већа координација у владајућој коалицији и пожељно је да се о појединим питањима прво разговара међу странкама, па тек онда да се лансирају у јавности.

Такође, због важности усвајања одлуке о Изменама и допунама програма пословања Дирекције за урбанизам и изградњу општине Алексинца на седници Скупштине општине одржане 5.9.2011.године, усвојена је важна одлука о допуни програма рада Дирекције, да би ово предузеће могло да реализује накнадно планиране активности до краја године.

У атмосфери изражене одговорности за решавање потреба и проблема грађана, осим представника коалиције на власти и представници Демократске странке подржали су допуну програма. То је прави одговор начина заштите општих интереса, јер одговорност политички релевантних фактора, са позиција на којима се тренутно налазе, је да заједно размотре кључна отворена питања и на њих дају најбоље и конкретне одговоре и решења.

То јесте прилично поуздан лакмус спремности за узајамни продуктивни дијалог и нужно стабилизивовање конфликтне ситуације, која никоме није ништа добро донела. То је добар сигнал за предстојећа дешавања на политичкој сцени Алексинца, који Општински одбор СПС подржава јер је и у суштинској сагласности са ставом СПС да је заштита интереса грађана разлог деловања сваке странке.

Општинска организација социјалиста Алексинца у овом периоду ангажована је на даљем иницирању и спровођењу реформских активности на терену, јачању организационих и кадровских потенцијала и едукацији партијских кадрова.

Такође, социјалисти Алексинца активно се баве конципирањем нацрта предизборног програма: селекцијом кључних тема-пакета примене политике коју ће Општински одбор пропагирати на будућим изборима.

Извршена реформа партије треба да донесе промену политичке праксе, уз праве и смеле политичке иницијативе. Зато логика *свима су отворена врата*, односно, вербални позив грађанима да се ангажују није довољан, већ је потребно људима обезбедити њихово активно, организовано ангажовање и учешће у политици, пре свега, кроз ново велико окупљање и мобилизацију.

У том правцу Општински одбор Социјалистичке партије Србије у Алексинцу са нивоа одговорности за будућност, не само социјалиста у општини Алексинац, као актер или алтернатива промена, са новим и бољим одговорима изражава решеност да са јасном политичком визијом и амбицијама, решава проблеме средине.

То је нова позиција СПС, приоритет и високи циљ будућег деловања алексиначких социјалиста, за који очекујемо подршку грађана, који траже нове и одговоре и политичку снагу која ће их водити.


Поводом најновијих дешавања на Косову везаних за преговоре Београда и Приштине, као и захтев Немачке за укидање институција на северу Косова, став Социјалистичке партије Србије је да је најбитније да се сачува мир и да Србија покаже да је за дијалог, заштиту Срба и очување националних интереса у покрајини; да је боље водити дијалог, јер у одсуству дијалога косовске власти покушавају да силом натерају међународну заједницу да буде на њиховој страни. Социјалисти се залажу за нормализацију стања на северу Косова, да је неприхватљиво мењање статуса административне линије, али да треба наћи границу жеље да се помогне нашем народу на Косову, као и правила која онемогућавају да то неко злоупотреби. Наравно и да је у интересу Србије да буде примљена у ЕУ, али да то не може да угрози њене државне и националне интересе.



# СПС Алексинац
@socijalisti @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима