Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нова странка: Нушићеви јунаци на напредњачки начин

rss

10.09.2016. Нова странка

Ако за нешто треба одати почаст напредњачким кадровима, то је њихова надахнутост комедиографским радом Бранислава Нушића. Захваљујући њима, Нушићеви јунаци и даље живе – дословце, а за најновију „адаптацију“ колекције комичних дела заслужна је општинска управа у Алексинцу, стоји у саопштењу Нове странке.

Нова странка: Нушићеви јунаци на напредњачки начин

Када на руководеће позиције у локалној самоуправи поставите људе са мањком знања, а вишком грамзивости, онда је очекивано да такви људи изгубе сваки додир са реалношћу чим намиришу новац. Управо то се десило у Алексинцу. Руководство општине између себе је поделило непостојеће новчане награде непостојеће фондације!

Наиме, обратила нам се извесна госпођа која је за потребе научног истраживања пропаганде и манипулације интернетом (а чији ће резултати бити публиковани), послала писмо појединим локалним самоуправама. У писму је навела да у име новоформиране Wales фондације жели да донира 10.000 евра у циљу подстицања развоја локалне заједнице. Мамац су први загризли алексиначки општинари.

- Општина је без било каквог претходног истраживања дала писмену сагласност за сарадњу са измишљеном Wales фондацијом. Заседало је општинско веће, тачније општински већник је одређен да буде координатор акције, снимљен је видео прилог захвалности, а онда и заказано одржавање церемоније у свечаној сали. Никоме на памет није пало да најпре провери да ли та фондација заиста постоји, чиме сам доказала површност и лаковерност тамошње администрације – навела је наша саговорница.

Напомињемо: свега пар минута је довољно да се у АПР-у провери да ли Wалес фондација заиста постоји. Претпоставимо да алексиначки челници ни толико времена нису имали јер су се ужурбано бацили на размишљање како да 10.000 евра расподеле. Потом је стигла и званична објава: награде ће бити уручене народном посланику Далибору Радичевићу (СНС), заменику председника општине Алексинац Чедомиру Ракићу (СПС), дректорки Центра за социјални рад Јасни Николић... са све интонирањем државне химне на свечаној церемонији!

Општински одбор Нове странке Алексинац наглашава да управо овај случај огољује праву природу напредњачке власти: нестручни кадрови, партијски намирени јавним службама, без било каквог одговорног односа према позицији коју обављају, своје функције третирају искључиво као прилику да приграбе новац. Партијски су научени на „лак новац“, те не чуди што су безглаво појурили ка измишљеној донацији измишљене фондације. За све то време, грађане који свакодневно и мукотрпно заиста зарађују свој новац, напредњачки шеф Александар Вучић назива нерадницима и лењивцима.

 


# Чедомир Ракић општина Александар Вучић Далибор Радичевић општинско веће Нова странка Јасна Николић Wales фондација
@avucic @NovaStranka @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима