Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ево зашто је Ивица Дачић бесан напустио седницу Главног одбора у Алексинцу

rss

19.07.2017.

Избор челника Сурдулице Новице Тончева за потпредседника СПС-а уздрмао је социјалисте, а лидер Ивица Дачић демонстративно је отишао из Алексинца где је одржан Главни одбор, преноси „Блиц“.

Ево зашто је Ивица Дачић бесан напустио седницу Главног одбора у Алексинцу

Испрва, није било јасно зашто је Ивица Дачић напустио седницу главног одбора пре њеног краја, али како пише Блиц, изгледа да је "пукла тиква".

Свечана седница Главног одбора Социјалистичке партије Србије, поводом обележавања 27 година од оснивања Социјалистичке партије Србије, одржана је 17. јула 2017. године у Алексинцу у хотелу Босфор.

На тој седници за нове потпредседнике Социјалистичке партије Србије изабрани су Новица Тончев и Душан Бајатовић.

Међутим, како пише Блиц, избор Тончева је била мутна радња иза Дачићевих леђа.

Против напредовања Тончева био је члан већа Београда Слободан Шолевић, и то, какао је објаснио, зато што је Тончев под санкцијама Статутарне комисије.

- Када је дошло гласање, Шолевић је био уздржан, а то је Дачића разбеснело. Кроз зубе је питао Шолевића: „Шта то значи, што то радиш?! Шта хоћете, што се не јаве и остали? Дођете код мене, причате једни против других, а онда се сви скупите и причате против мене”, беснео је Дачић.

Онда се окренуо и обратио Николи Никодијевићу, који уз министра Александра Антића води београдски одбор СПС.

- Питао га је: „Никола, шта ви из Београда хоћете? Где су резултати? Видећете, ко не буде прешао цензус на изборима, биће санкционисан!” Никодијевић му је одговорио: „Кад ја будем бирао чланове Извршног одбора, онда ћу и да одговорим на то питање.. Дачић је устао, честитао Тончеву, прошао кроз масу бесно, сео у кола и отишао из Алексинца. Први пут није остао на свечаном ручку - каже извор.

Тончев се није јављао за реч, али се врпољио.

- Шта је, Београђани, не дате место потпредседника неком из унутрашњости? Добацивао је то са места, али му нико ништа није одговорио - прича саговорник „Блица“.

Дан после буре, Тончев за „Блиц“ каже да је занимљиво је да су се на ГО “повампирили неки маргинални ликови“.

- Тај Шолевић са листом СПС-ПУПС није успео 2008. да пређе цензус на Чукарици. А нема функције на којој није био захваљујући странци. И такав анонимус нашао да прозива мене и Дачића. Нека дође у Сурдулицу пред београдске изборе да га научим како се ради кампања - поручио је Тончев.

Блиц


# СПС Ивица Дачић Босфор хотел Новица Тончев Душан Бајатовић
@socijalisti @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима