Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Доста је било: Укидање паразитског партократског система

rss

12.03.2016.

"Политичари на власти радо децу злоупотребљавају у кампањама, али кад треба да ураде нешто за њихово добро, тврде да нема пара." кажу у покрету "Доста је било".

Доста је било: Укидање паразитског партократског система

Обилажење школских тоалета у предизборној кампањи и даље је само промоција политике која занемарује децу и која је довела до тога да нам деца расту у лошим условима.

Нудимо вам десет аргумената који то доказују и десет разлога да променимо политичаре:

1. Једна страначки упошљена особа за годину дана кошта нас онолико колико би било довољно да се свим породиљама обезбеди прилагођена и добро избалансирана исхрана.

2. Друга страначки упошљена особа за две године из општинског буџета потроши новац којим би било могуће опремити све собе на дечијем одељењу новим креветима, тв уређајима и играчкама.

3. Трећа страначки упошљена особа нас за годину дана кошта таман да се обнови неколико стотина метара тротоара, како би родитељи са дечијим колицима могли несметано да користе тротоар.

4. Четврта страначки упошљена особа је „кривац“ што немамо бар 100 метара паноа са дечијим цртежима и текстовима у центру града.

5. На пету страначки упошљену особу за годину дана оде новац који би био довољан да сва села добију кош и неколико лопти.

6. Уместо шесте такве особе, троје младих би хонорарно могли да воде дечији спортско-културни центар, који би на модеран и креативан начин анимирао децу свих узраста.

7. Само једна установа (Дом у Липовцу), чији су најчешћи корисници баш деца, за годину дана направи губитак у свом пословању већи него што би коштало одржавање парка „Брђанке“ на врхунском нивоу.

8. Трошкови једног одласка на семинар, предавање или ко зна какав скуп у иностранство били би довољни да покрију цену пристојног одржавања школских тоалета у сеоским школама и вртићима током целе године.

9. Само један пословни ручак страначких активиста запослених у јавном сектору довољан је да покрије цену јабуке на дан за сву школску децу у граду.

10. Губитак који плаћамо запошљавањем учитеља и професора са партијским књижицама, уместо најбољих дипломаца са уважених факултета је немерљив.

По нашим проценама у општинској управи и јавним предузећима постоји око 15% страначких „паразита“ којима радни дан пролази у тумарању по канцеларијама, састављању кладионичарских тикета, усавршавању играња пасијанса, упознавању сродних душа на сајтовима за упознавање, гледању најновијих филмова и серија, или пак једноставно доброј дремци. Њихов учинак је једнак нули, а само део новца који иде на њихове плате би био довољан да подмири многе дечије захтеве.

Господо, политички функционери, деци су на памети принцезе, добре виле, цвеће, храбри витезови, удаљене планете и звезде, и још много тога што њихово маштање чини нечим најплеменитијим. На тренутак размишљајте као они, па можда схватите да се постаје прави човек тако што ћете да будете добри, племенити, искрени, храбри и несебични. У противном, остадосте дрвени лутак.

Досадашње политичке номенклатуре су све чиниле да деца што пре оду у иностранство у покушају да остваре своје животне и пословне амбиције. Настави ли се овако и нашу децу ћемо моћи да гледамо само преко „skype“, док ми и даље тумарамо међу алексиначким коровом и рупама.

Покрет Доста је било - Саша Радуловић снажно се залаже за укидање паразитског партократског система који је узрок не само занемаривања деце, него и опште пљачке и осиромашења државе и њених грађана. Прва тачка нашег програма је увођење потпуне транспарентности у јавни сектор. Мора да се зна где се троши сваки динар из касе коју сви ми пунимо, морамо да имамо систематизацију радних места у свим јавним установама и јавним предузећима, са јасним критеријумима ко може да се запошљава, какав се учинак очекује и како меримо тај учинак. Само увођење реда у државу може од Србије да направи земљу у којој и деца и родитељи добро живе и имају једнаке шансе за развој.

И овим путем позивамо све оне храбре и пристојне грађане да нам се прикључе да заједно мењамо наш град, нашу општину. Сад је тренутак.

Саша Васиљевић – локални координатор покрета Доста је било за Алексинац


# Саша Радуловић саопштење Доста је било Саша Васиљевић
@DostaJeBilo @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима