Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржане седнице општинских власти

rss

25.04.2015. извор: Општина Алексинац

Одржане су 62. седница Општинског већа и 30 седница Скупштине општине Алексинац.
На теми се нашло пословање ЈКП "Комуналне услуге", као и усклађивање општинских аката са променама закона

Фото: Општина Алексинац

Одржана седница Већа

На 62. седници Општинског већа општине Алексинац, одржаној јуче, усвојене су измене и допуне Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији Општинске управе, дата је сагласност на Правилник о организацији и систематизацији радних места Центра за културу и уметност и усвојене су измене и допуне Програма пословања ЈКП „Комуналне услуге“ Алексинац за 2015. годину.

Општинско веће општине Алексинац

Измене и допуне Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији Општинске управе условљене су потребом за усклађивањем са Законом о заштити од пожара и Законом о ванредним ситуацијама, а ограничене и даље важећом уредбом владе Србије о забрани запошљавања у јавном сектору. Као резултат тога, уведена су нова два и укинута два постојећа радна места. Општинска управа ће убудуће имати радна места Одговорног лица за заштиту од пожара и Регистратора регистра обједињених процедура и послова ванредних ситуација.

Новом систематизацијом радних места у Центру за културу и уметност општине Алексинац предвиђено је да ова установа има 23 радника. Нова систематизација у складу је са Законом о култури, Статутом ове установе, као и са Уредбом о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у јавним службама и, према речима директора Борислава Јовановића, представља „полазну основу за јасније и прегледније пословање Центра за културу и уметност“.

Изменом Програма пословања ЈКП-а „Комуналне услуге“ Алексинац за 2015. годину у делу инвестиционих улагања, 8 милиона динара првобитно намењених за набавку специјалног возила за уклањање непрописно паркираних возила, популарног „паука“, преусмерено је за набавку камиона смећара.

 

Одржана седница Скупштине

На јубиларној 30. седници Скупштине општине Алексинац, између осталог, усвојена је одлука о промени Статута општине Алексинац, одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета Општине, као и одлука о усвајању Оперативног плана одбране од поплава за воде II реда за 2015. годину.

Скупштина општине Алексинац

Одлуком о промени Статута општине Алексинац извршено је његово усклађивање са Законом о одбрани, који прописује да су јединице локалне самоуправе, у оквиру свог делокруга, одговорне за стање припрема за одбрану, као и за стање припрема привредних друштава, других правних лица и предузетника преко којих грађани непосредно задовољавају своје потребе, као и за реализацију задатака из Плана одбране Републике Србије.

На основу поднетог захтева општине Алексинац, Државна ревизорска институција дала је сагласност за ангажовање лица које испуњава услове за обављање послова ревизије финансијских извештаја, у циљу обављања екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Алексинац за 2014. годину. Након ове одлуке Скупштине, уследиће спровођење поступка по Закону о јавним набавкама за избор лица које ће обавити ревизију.

 

Коментара: 10


# скупштина Центар за културу и уметност општинско веће Комуналне услуге ЈП статут Борислав Јовановић ДРИ систематизација општинска управа Комуналне услуге ЈП
@cekulaleksinac @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-1)

    odbornik 25.04.2015.
    najveća rasprava i najviše replika bilo u vezi neprenošenja sednica na altu a prenose zabranjuje predsednik opštine i urednica. predsednik ne reče ni reeč zašto je privatizovao opštinsku televiziju. najveća dikusija bila je i u vezi presude suda da je sadašnji poslanik sns radičević Dalibor bio nezakonito izabran za direktora alt tv i da ceo postupak izbora treba da se ponovi. nema ništa od toga pošto če alt da se ugasi za dva meseca. Bruka šta sve radi sns! To ne piše na opštinskom sajtu od koga ste preuzeli tekst, a ovom prilkom čak i alt moram da pohvalim jer je u prilogu sve ovo prepričano.

  • (+1) (-9)

    Perkan 25.04.2015.
    Odborniče, a da li je ta tačka bila na dnevnom redu, ili koristite govornicu za sve i svašta.

    Podnesite zahtev za razmatranje, pa se onda bunite...

  • (+1) (-0)

    Čujte Srbi....ne menjajte ništa... 26.04.2015.
    Dragi moji, šta god pričali i cenzurisani mediji objavljivali,za par meseci,kad lokalni izbori budu raspisani i organizovani,kad silni pozapošljavani i svi oni kojima je drago zbog smanjenja plata i penzija,svi oni koji se raduju zbog Beograda na vodi i što če da se otvore uljni škriljci i otkupi kasarna da kerovi imaju azil,budu glasali za vladajuče stranke,za ekipu koja vodi Srbiju u EU i NATO, tada če da Srbiji krene još bolje. Onda kad ostanu bez posla na Alt-u,Betonjerci,i ostalim firmama koje još kako tako životare,onda če da se sete da su obmanuti,do tad,čutimo svi....a kad ne bude više bilo nikome sem njima dobro,onda če izabrana lica i njijove ekipe da nas sa drškama od metle tuku po glavi..aha...i to če biti kulminacija ove tragikomendije,to če biti epilog .A onda če doči šlemovi,da nam i zvanično uvedu protektorat.E tada če svetina da se doseti da su prevareni pa če da bude belaj.Do tada,igračemo se demokracije i simuliračemo normalnu državu u dnevniku u pola 20h.I glumičemo dok nekom ne pukne film i organizuje Bader Meinhoff....a onda...zna se..crne hronike i harmonike....

  • (+1) (-1)

    ??? 26.04.2015.
    A ko odredjuje tacke dnevnog reda?
    Ja sigurno ne.

  • (+1) (-0)

    Odbornik 26.04.2015.
    ZA PERKANA - Podneli smo zahtev za dopunu dnevnog reda, da se uvrsti tačka o prenošenju sednica, nisi gledao izveštaj na altu, inače bi znao. Al je tvoj preddsednik i tvoj sns odbio naš zahtev da se dnevni red dopuni ovom tačkom. Znači treba poreski obveznici da gledaju na opštinskoj televiziji samo njega pošto njegova urednica zabranila prenos skupštine i gostovanje opozicije, a ako se sećaš bilo je političkih emisija pa ste ih vi ukinuli

  • (+1) (-3)

    Perkan 26.04.2015.
    Ne može čovek ništa da sugeriše, a da ga ne okarakterišu kao člana stranke.
    Nemam nikakve veze sa SNS, ali mi smeta što se govornica zloupotrebljava.
    To što nisu hteli da uvrste u dnevni red, to pošaljite novinarima, neka se oni bave.
    A ako je učinjen neki prekršaj, onda prijavite nadležnim organima.
    Neka svako radi svoj posao...

  • (+1) (-1)

    odbornik 26.04.2015.
    ZA PERKANA - Perkane, moje veliko izvinjenje tebi.

  • (+1) (-2)

    Perkan bot 27.04.2015.
    Sns bot.Posto si pametan kandiduj se za odbornika u neko sokace!

  • (+1) (-0)

    Perkan 27.04.2015.
    A zašto čovek ne sme da razmišlja svojom glavom? Da sam hteo da se bavim politikom to bih radio. Ovako, bežim od politike, ali me ona proganja.

  • (+1) (-2)

    gaga 28.04.2015.
    Perkane, vrati se u cigan malu


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима