Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржане седнице општинских власти

rss

25.04.2015. извор: Општина Алексинац

Одржане су 62. седница Општинског већа и 30 седница Скупштине општине Алексинац.
На теми се нашло пословање ЈКП "Комуналне услуге", као и усклађивање општинских аката са променама закона

Фото: Општина Алексинац

Одржана седница Већа

На 62. седници Општинског већа општине Алексинац, одржаној јуче, усвојене су измене и допуне Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији Општинске управе, дата је сагласност на Правилник о организацији и систематизацији радних места Центра за културу и уметност и усвојене су измене и допуне Програма пословања ЈКП „Комуналне услуге“ Алексинац за 2015. годину.

Општинско веће општине Алексинац

Измене и допуне Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији Општинске управе условљене су потребом за усклађивањем са Законом о заштити од пожара и Законом о ванредним ситуацијама, а ограничене и даље важећом уредбом владе Србије о забрани запошљавања у јавном сектору. Као резултат тога, уведена су нова два и укинута два постојећа радна места. Општинска управа ће убудуће имати радна места Одговорног лица за заштиту од пожара и Регистратора регистра обједињених процедура и послова ванредних ситуација.

Новом систематизацијом радних места у Центру за културу и уметност општине Алексинац предвиђено је да ова установа има 23 радника. Нова систематизација у складу је са Законом о култури, Статутом ове установе, као и са Уредбом о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у јавним службама и, према речима директора Борислава Јовановића, представља „полазну основу за јасније и прегледније пословање Центра за културу и уметност“.

Изменом Програма пословања ЈКП-а „Комуналне услуге“ Алексинац за 2015. годину у делу инвестиционих улагања, 8 милиона динара првобитно намењених за набавку специјалног возила за уклањање непрописно паркираних возила, популарног „паука“, преусмерено је за набавку камиона смећара.

 

Одржана седница Скупштине

На јубиларној 30. седници Скупштине општине Алексинац, између осталог, усвојена је одлука о промени Статута општине Алексинац, одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета Општине, као и одлука о усвајању Оперативног плана одбране од поплава за воде II реда за 2015. годину.

Скупштина општине Алексинац

Одлуком о промени Статута општине Алексинац извршено је његово усклађивање са Законом о одбрани, који прописује да су јединице локалне самоуправе, у оквиру свог делокруга, одговорне за стање припрема за одбрану, као и за стање припрема привредних друштава, других правних лица и предузетника преко којих грађани непосредно задовољавају своје потребе, као и за реализацију задатака из Плана одбране Републике Србије.

На основу поднетог захтева општине Алексинац, Државна ревизорска институција дала је сагласност за ангажовање лица које испуњава услове за обављање послова ревизије финансијских извештаја, у циљу обављања екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Алексинац за 2014. годину. Након ове одлуке Скупштине, уследиће спровођење поступка по Закону о јавним набавкама за избор лица које ће обавити ревизију.

 


# скупштина Центар за културу и уметност општинско веће Комуналне услуге ЈП статут Борислав Јовановић ДРИ систематизација општинска управа Комуналне услуге ЈП
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима