Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана седница Савета за безбедност саобраћаја

rss

21.08.2014. Општина Алексинац

Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Алексинац данас је у згради Општинске управе одржао јубиларну 20. седницу. Седницом је председавао Будимир Марковић, председник Савета, а на дневном реду нашло се 6 тачака.

Одржана седница Савета за безбедност саобраћаја

Једна од тачака односила се на одржавање Великогоспојинског вашара у четвртак, 28. августа. Тим поводом, обавештавају се грађани општине Алексинац да ће улица Војске Југославије, од раскрснице са улицом Душана Тривунца до раскрснице са Устаничком улицом, бити затворена за колски саобраћај у периоду од среде 27. августа у 12 часова, до четвртка 28. августа у 22 сата.

Осим тога, на седници је најављено и одржавање акције под називом „Кад пијем не возим“, са циљем подизања свести о одговорном понашању у вожњи и ризицима комбиновања алкохолних пића и вожње. Прва од планираних активности у оквиру ове акције заказана је за среду, 27. август у 10 сати, испред Туристичко-информативног центра у главној улици, када ће пролазници бити у прилици да испробају тзв. „пијане наочаре“ и добију информативни материјал о овој теми.

„Пијане наочаре“ представљају специјално дизајниране наочаре које, када се ставе, смањују прецизност покрета и контролу моторичких способности, чиме симулирају стање под дејством алкохола.

Планирано је да ова акција буде настављена крајем септембра посетама средњим школама.


# општина Будимир Марковић саобраћај безбедност вашар савет Душана Тривунца
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима