Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 37. седница Општинског већа

rss

18.11.2011. Извор: сајт Општине Алексинац

На последњој седници Општинског већа, одржаној у среду, 16. новембра, усвојено је свих 40 тачака, колико се и нашло на дневном реду.

Одржана 37. седница Општинског већа

Поред извештаја о пословању ЈП "Водовод и канализација", ЈКП "Комуналне услуге", ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност и ПУ "Лане" за период од јануара до септембра ове године, алексиначки већници су усвојили и нацрт плана зимског одржавања општинских путева, улица и јавних површина у Алексинцу, за период од 15. новембра 2011. године, до 31. марта 2012. године.

Други део 37. седнице Општинског већа односио се на разматрање и усвајање нацрта плана инвестиција за II фазу у ЈКП "Водовод и канализација" Алексинац. Реч је о програму водоснабдевања за општине средње величине који финансира Влада Републике Немачке преко КfW банке. У складу са тим усвојен је и нацрт плана усаглашавања цена по тарифном моделу ЈКП "Водовод и канализација".

Чланови алексиначког Општинског већа подржали су и нацрт Оперативног плана одбране од поплава на територији наше општине за воде ИИ реда за 2011. годину, са позитивним мишљењем Јавног водопривредног предузећа "Србијаводе" Београд.

У наставку 37. заседања чланова Већа, разматрани су и усвојени предлози Правилника о организацији и систематизацији радних места у Центру за социјални рад, Центру за културу и уметност, Завичајном музеју и Библиотеци "Вук Караџић" Алексинац.

На самом крају, Општинско веће општине Алексинац потврдило је закључак о издвајању буџетских средстава у износу од 300.000 динара за исплату Привредном суду у Нишу на име трошкова стечајног поступка над дужником "Алпос", фабрика хладно обликованих профила и цеви д.о.о. Алексинац, као и 350.000 динара на име трошкова стечајног поступка над дужником "Алпос алатница", фабрика за производњу алата, машина и резервних делова д.о.о. Алексинац.

Седница Скупштине општине Алексинац, 32. по реду, заказана је за среду, 23. новембар.



# општинско веће Комуналне услуге ЈП Вук Караџић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима