Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Од сутра до недеље обележавање Дана општине Алексинац

rss

03.06.2016. Радио Алексинац

Овогодишњи Дан општине Алексинац, 5. јун, биће свечанији него иначе, с обзиром на то да наша општина истворемено обележава и пет векова од првог помена у писаним изворима.

Од сутра до недеље обележавање Дана општине Алексинац

Програм обележавања почеће у већ сутра од 12 сати изложбом „Старе куће Алекснца“ аутора Моме Мирковића, коју организује Завичајни музеј.

Још две изложбе, у Галерији 2, холу и  Галерији 1 Центра за културу и уметност у Алексинцу биће отворене од 19 часова. Ради се о изложбама „Алексинац кроз време“, аутора Бранимира Вељковића, у организацији библиотеке „Вук Караџић“ и изложби Треће ликовне колоније Удружења ликовних уметника. На самом крају првог дана, од 20 часова почеће целовечерњи концерт Културно-уметничког друштва „Алексинац“ у великој сали Дома културе.

Суботње преподне резервисано је за позоришну представу Дечје установе „Лане“ Лет у бајковити свет. Њихове старије колеге, глумци Градског позоришта „Театар 91“ ће од 20 сати својим суграђанима поклонити још једно извођење хит комедије „Кидај од свога брата“, а за 22 сата је заказан концерт групе Партибрејкерси на Стадиону за мале спортове „Таш“.

Централна манифестација овогодишње прославе Дана општине Алексинац, свечана академија, биће одржана у недељу, 5. јуна, од 13 часова у великој сали Дома културе. Овогодишња академија замишљена је као спој историје, књижевности и музике, а биће реализована уз помоћ ученика и наставника Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић“ и Мешовитог хора „Шуматовац“. У осмишљавању овог дела програма учествовали су Завичајни музеј и Центар за културу и уметност.

Пре тога ће у центру града, испред Туристичко-информативног центра бити отворена традиционална манифестација „Вредне руке“, коју организује Удружење грађана „Радиност“ из Алексинца. Уколико временски услови буду повољни, Војни оркестар из Ниша ће и ове године, у недељу у 12 часова, прошетати главном алексиначком улицом до Дома културе изводећи пригодан дефиле, који се састоји од српских корачница карактеристичних за војну музику, са застајањем на неколико места уз маршеве.

Као пропратна манифестација Дана општине Алексинац у главној улици почела је и продајна изложба књига „Алексинцу у част“ у огранизацији Јавне библиотеке „Вук Караџић“ и издавачке куће „Нова књига“ из Ниша.


# прослава општина Центар за културу и уметност школе Театар 91 изложба Шуматовац хор Вук Караџић библиотека концерт Завичајни музеј Владимир Ђорђевић ОМШ војни оркестар дан општине Владимир Ђорђевић Вук Караџић
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима