Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Наставак приче о паркингу у дворишту гимназије

rss

15.05.2014. Д. Остојић

Наставак приче о паркингу у дворишту гимназије

У жељи да истражимо причу око затварања игралишта у дворишту гимназије, и дискретног претварања тог спортског терена у паркинг, где се дневно више од десетак аута паркира, послали смо званичан допис руководству гимназије, на шта смо добили одговор јако брзо, на чему захваљујемо и желимо да похвалимо експедитивност надлежних. Ево шта смо питали, а шта смо добили као одговор.

Поштовани,

Најљубазније вас молим за одговор на неколико питања, везаних за тему којом се бавимо на сајту aleksinac.net

 

Питања су:

1. Да ли је двориште алексиначке гимназије добило статус паркинг простора, знајући да се у преподневним сатима тамо паркира дневно и до 20 возила?

2. Некада се двориште гимназије закључавало, о чему сведочи и капија на простору између интерната и суда за прекршаје, данас је та капија отворена чиме је омогућен улазак возила на терен за мале спортове. Да ли је руководство гимназије сагласно да се од спортског терена направи паркинг, и да ли сте донели икакву званичну одлуку на ту тему?

3. Знајући да се двориште користи за смештај полицијских марица, из којих свакодневно излазе особе из криминалног миљеа, који долазе на суђење или саслушање, да ли сматрате да је нормалан призор да деца свакодневно гледају излазак осуђеника са лисицама уз затворске стражаре?

 

Одговоре које смо добили такође преносимо у оригиналу.

"Најљубазније одговарамо на Ваша луцидно смишљена и надасве добронамерна питања.

1. Не.

2. Двориште се и даље закључава, али се користи, као што се и одувек користило, заједно са Домом ученика "Младост". Велика капија се отвара од стране њихових радника за потребе испоруке горива, хране и сл. У току је решавање овог проблема.

3. Законом прописана сврха кривичног кажњавања је

1) спречавање учиниоца да чини кривична дела и утицање на њега да убудуће не чини кривична дела;
2) утицање на друге да не чине кривична дела;
3) изражавање друштвене осуде за кривично дело, јачање морала и учвршћивање обавезе поштовања закона.

С поштовањем,
Петар Стојановић, секретар школе"

 

Како бисмо избегли сваку врсту субјективности, коментар ћемо изоставити, и препустити га читаоцима, уз напомену да ћемо наставити да истражујемо, како је дошло до тога да се у Алексинцу још један спортски терен пренамени у незванични паркинг простор.


# паркинг Петар Стојановић интернат Алексиначка гимназија спортски терен
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима