Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Због „утеривања” дугова у Алексинцу хапшене две девојке и младић

rss

28.11.2019. Политика

У сарадњи са нишким Вишим јавним тужилаштвом припадници Полицијске управе МУП-а Србије у Нишу су ухапсили су троје Алексинчана због кривичног дела изнуде. Ухапшени су младић А. К. (1992) и две девојке - С. С. (1987) и М. В. (1985), којима је одређена мера задржавања до 48 часова. Након тога кривични поступак против осумњичених и ухапшених биће настављен у нишком Вишем тужилаштву.

Фото: архива

У званишном саопшењу Информативне службе ПУ Ниш наводи се да постоји сумња да је у претходном периоду ово троје младих од мушкарца старог 68 година изнуђивало новац на име дуга од 4.000 евра овог Алексинчанина према једној особи. Уз претње захтевали су да плаћа камату на месечном нивоу што је оштећени и чинио. Када више није могао да издржи тортуру и малтретирање коју доживљава овај становник Алексинца пријавио је полицији случај и осумњичени за изнуду ухапшени су приликом примопредаје новца.

Полиција је приликом хапшења код А. К. пронашла бомбу „кашикару“, а претресом његове куће и пушку и мању количину кокаина, па ће против њега бити поднете и кривичне пријаве за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога.


# пензионери полиција хапшење
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима