Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ухапшено шест директора

rss

12.01.2010. Извор: Б92

Ухапшено шест директора

Полиција је ухапасила шест особа за које се сумња да су стекли противправну корист од два и по милиона евра злоупотребом у приватизацији.

Директор полиције Милорад Вељовић потврдио је да су припадници криминалистичке полиције ухапсили рано јутрос, у сарадњи са републичким тужиоцем и Вишим тужилаштвом у Београду, шест особа осумњичених за злоупотребу у процесу приватизације предузећа "Бетоњерка" у Алексинцу и ПИК "Чачак" у Чачку.

Вељовић је рекао да се процењује да су они ова два предузећа оштетили за више од 2,5 милиона евра.

Према његовим речима, ухапшени су директор предузећа "Бетоњерка" Слободан Петровски (50) и Зора Веселиновић Обрадовић (36), такође, једна од директора у тој фирми, као и директор београдског предузећа "Интерекспорт" Радомир Јокић (34), финансијски директор те фирме Снежана Тасковић (38), затим директор предузећа "Минел телип" у Београду Зоран Вукашиновић (39) и директор фирме "Суперслап", такође из Београда, Марка Јокића.

Вељовић је рекао да ће пријавом бити обухваћен и Славиша Пурић који је од раније у притвору.

Како је за Б92 речено у врху МУП-а, постоје одређена сазнања да су ухапшени, преко раније ухапшеног Славише Пурића од већег броја банака узимали кредите на име приватизованог предузећа Бетоњерка и предузећа ПИК Чачак, после чега су стављали хипотеку на та предузећа и извлачили новац из банака.

www.b92.net


#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима