Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ухапшени СМС изнуђивачи

rss

30.09.2011.

Владица Милошевић (39) звани Колачар из Алексинца ухапшен је у Нишу у тренутку када му је Данијела Д., од које је покушао да изнуди 100.000 евра, давала 5.000 евра. Лисице су стављене и његовом помагачу и суграђанину Мирку А. (37).

Ухапшени СМС изнуђивачи

- Осумњичени су сазнали да син Данијеле Д. ради у Грчкој, па су претпоставили да има новца. Почели су да јој шаљу СМС у којима су јој претили да ће јој отети сина ако им не да 100.000 евра, а затим су износ спустили на 5.000 евра. Уплашена жена је пријавила изнуду, дат јој је обележени новац, а са осумњиченима се састала у кафићу у једном тржном центру у Нишу, где су им припадници Управе криминалистичке полиције ставили лисице - каже наш извор близак истрази.

 

 

Како би на превару дошли до плена, почели су да јој шаљу СМС-ове и да јој прете одузимањем детета, па чак и њеним убиством. У преговорима с њом, ухапшени су наводно „спустили“ бројку на 5.000 евра.

 

- Како жена није имала другог избора, случај је пријавила полицији. Њој су дате обележене новчанице и договорен је састанак са изнуђивачима у једном нишком тржном центру. Полиција је на делу ухапсила двојицу превараната, а код једног од њих нађено је и 500 евра - објашњава наш извор.

Према сазнањима, Владици М. и Мирку А. одређен је притвор од месец дана.


Осумњичени Милошевић важни за једног од шефова криминалних група у Алексинцу, а хапшен је због дроге, изнуда, ношења оружја. Пре две године, док је издражаво једногодишњу казну због изнуде у лесковачком затвору, на њега је преко ограде пуцао маскирани мушкарац и ранио га у ногу. Нападач на Милошевића још није ухапшен, а сумња се да иза те пуцњаве стоје нерашчишћени рачуни са вођом ривалског криминалног клана у Алексинцу. Милошевић је претходно и у Шведској робијао.

 

 

По изласку из затвора Милошевић је у изјавама за медије тврдио како му је још 2002. понуђен новац и дата пушка да убије Александра Вучића, садашњег заменика председника СНС, али да је он одбио то да уради. Тврдио је и да је Саша М. из Ниша, који је на Велики петак 2010. погинуо у експлозији у Алексинци, требало њему да подметне бомбу.

 


# Александра Вучић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима