Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Тужилаштво у Алексинцу: Против Расима Љајића се не води истрага

rss

30.04.2022. Данас

Основно јавно тужилаштву у Алексинцу негирало је данас информације у делу јавности да је на месту саобраћајне несреће, у којој је погинуо Бранко Гогић (45), директор предузећа Емисиона техника и везе и функционер Социјалдемократске партије Србије, а тешко повређен Расим Љајић, председник СДПС и бивши потпредсрдник Владе, наводно нађено два милиона евра и да се против Љајића води истрага.

Фото: архива

“Нису тачни наводи да је пронађен новац у том, нити већем износу и није тачна информација да се против председника Социјалдемократске партије Србије Расима Љајића води истрага, већ да је у току предистражни поступак у правцу утврђивања узрока саобраћајне незгоде, а у виду обављања потребних вештачења и других радњи које су неопходне ради утврђивања одговорности”, наводи се у саопштењу ОЈТ Алексинац.

Алексиначко ОЈТ је апеловало на јавност и медије да “у циљу несметаног вођења преткривичног поступка поводом саобраћајне незгоде не пласирају незваничне и непроверене информације”.

ОЈТ није саопштило узрок несреће ни након четири дана од када се она догодила.

Оно је са даном закашњења објавило и прву информацију о несрећи, која се догодила 10. априла око 9 часова ујутру на ауто-путу Београд- Ниш код места Ражањ, а у којој је погинуо је Бранко Гогић (45), а Љајић  задобио тешке повреде грудног коша, као и повреду главе.

У тадашњем саопштењу је навело да је дежурни заменик ОЈТ Јанко Динић након извршеног увиђаја утврдио да је путничким возилом марке шкода суперб кватро “највероватније управљао” Гогић, коме је “на лицу места констатована смрт”.

Љајић се збринут у Универзитетском клиничком центру Ниш, а лечење наставио у Клиничком центру Србије.


# Алексинац саобраћај саобраћајна незгода Расим Љајић основно тужилаштво
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима