Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Идентификована жртва експлозије

rss

06.04.2010. Блиц, Б. Јаначковић, Бета

Полицијска управа у Нишу саопштила је данас да је Саша М. (35) са пребивалиштем у том граду идентификован као жртва експлозије која се догодила у Алексинцу.

Идентификована жртва експлозије

Тетоважа открива идентитет жртве

Идентитет мушкарца страдалог 2. априла у експлозији бомбе велике разорне моћи у Алексинцу утврђен тек после обдукције и ДНК анализе. Обдукција урађена данас, будући да Завод за судску медицину није радио током празника.

Несрећа у Алексинцу догодила се пре четири дана, у Улици Драгчета Миловановића, када је активирана експлозивна направа у којој је страдао Саша М.

"Чекамо резултате вештачења како бисмо утврдили о каквој се експлозивној направи ради као и шта је настрадали радио на месту експлозије", рекао је шеф криминалистичке полиције у Нишу Драган Брадић на конференцији за новинаре.

Он је казао да је идентификација настрадалог била тешка јер су делови тела нађени и у околним двориштима.

Код настрадалог мушкарца, који се незванично помиње као бивши припадник војске, пронађена су документа на име С. М. (35) из околине Ниша, али будући да је тело до непрепознатљивости уништено у експлозији и да чак није могуће узети ни отиске прстију, несумњиву потврду идентитета даће тек ДНК анализа.

Према сазнањима „Блица“, полиција трага за супругом која наводно живи у Крушевцу и рођацима особе на коју гласе документа, како би помогли идентификацију. Незванично се прича и да је на деловима разнетог тела пронађена тетоваже, што би могло да олакша идентификацију. Оно што се за сада зна јесте то да имена С. М. нема у полицијским досијеима. Он до сада није кривично осуђиван, нити има криминални досије! Наводно је и његов ангажман у војсци престао давно, што можда доводи у питање и његово знање о експлозиву. Уколико се покаже као тачно и да настрадали није живео у Алексинцу, остаје питање да ли је имао помагаче јер је мало вероватно да је са експлозивом у торби дошао аутобусом до ове варошице удаљене од Ниша око 30 километара.

Како је „Блиц“ писао, страховита детонација експлозивне направе начињене највероватније од ТНТ-а, десила се на Велики петак око 20 часова иза кућа број 86 и 88 у Улици Дракчета Миловановића. Из званичних судских извора је само потврђено да особа која је изгубила живот у експлозији „није живела на адреси на којој се инцидент догодио“.

У недостатку званичних информација, алексиначка чаршија испреда разне верзије о мотиву и позадини кобног догађаја. Полиција и истражни органи још ћуте и не изјашњавају се о томе да ли се ради о неуспелом покушају криминалног обрачуна.

blic.rs

novosti.rs


#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима