Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Једна особа погинула у експлозији у Алексинцу

rss

03.04.2010. Танјуг

Једна особа погинула у експлозији у Алексинцу
Једна особа је погинула у јакој експлозији у Алексинцу, у дворишту куће у улици Дракчета Миловановића, саопштила је данас нишка полиција.

Заменик председника Вишег суда у Нишу Саша Дујаковић рекао је агенцији Танјуг да се утврђује идентитет страдалог и узроци експлозије која је узнемирила Алексинчане синоћ око 20 часова.

Експлозија се догодила у дворишту куће у улици Дракчета Миловановића 86, а од снажне детонације попуцала су стакла на околним објектима, рекао је Дујаковић.

Тело страдалог упућено је на обдукцију. Настрадали је у експлозији разнет тако да није било могуће утврдити његов идентитет. Експлозивна направа је највероватније експлодирала у рукама настрадалог услед нестручног руковања.


Настрадао у Алексинцу на Велики петак

Разнет у експлозији на улици

Блиц: Б. Јаначковић | Фото: Б. Ј. |

Идентитет мушкараца који је настрадао у експлозији бомбе 2. априла увече у Алексинцу, још није званично потврђен. Страховита детонација експлозивне направе начињене највероватније од ТНТ-а, која се десила око 20 часова иза кућа број 86 и 88 у Улици Дракчета Миловановића, разбацала је комаде тела настрадалог по Сокаку ратних војних инвалида, по двориштима и крововима околних кућа, што готово онемогућава његову визуелну идентификацију.

Полиција још није саопштила идентитет мушкарца који је настрадао у експлозији

- Зачуо се страшан тресак. Попуцала су стакла на кући. Дим се појавио на улици. Када је дошла полиција видели су делове тела свуда наоколо по улици и двориштима у кругу од петнаестак метара - каже за „Блиц“ Андра Радић чија се кућа налази двадесетак метара од места експлозије.

Према нађеним траговима, бомба је највероватније експлодирала иза куће у изградњи у Улици Дракчета Миловановића 88, у којој нико не живи, док је тело, понето силином ударног таласа, пребачено преко ограде у суседно двориште куће број 86. Од настрадалог је, према очевицима, остао само део трупа са ногама до колена. Једној жени из комшилука, сведоче мештани, део тела улетео је кроз прозор и пао поред троседа.

И наредног јутра на месту експлозије видљиви су језиви трагови: делови тела по земљаном сокаку, док на дрвећу висе остаци гардеробе... Пензионер Радивоје Марковић, испод чије трешње је нађено тело настрадалог, каже да су се спремали да са унучићима иду у цркву када се чула страшна експлозија.

- Цела кућа се затресла, пукло је јаче него када је било бомбардовање. Срећом да су деца била унутра јер су до сумрака била у дворишту. Срећа да су се спремала да иду у цркву, иначе би била у дворишту - каже он.

Експлозија се чула у целом Алексинцу, у кругу од неколико километара. Пролазник Предраг Гојковић каже да га је експлозија подигла са бицикла „као да је лист“, иако је био удаљен стотинак метара у суседној улици Моме Поповића. Он каже да се на месту експлозије „подигла велика црвена печурка од дима и ватре“.

Полиција и истражни органи још су уздржани око процене да ли се ради о наставку обрачуна завађених алексиначких криминалних гангова. Да ли је настрадали направио кобну грешку приликом руковања експлозивом, да ли се носећи бомбу саплео, па му је бомба испала или је у питању неки сасвим други сценарио - утврдиће истрага. Истражитеље је, како незванично сазнајемо, збунио велики број докумената који је нађен код настрадалог - лична карта, неколико платних картица, а упућени сматрају да је то превише документације за неког ко је намеравао да некоме подметне бомбу.

Настрадали - бивши војник?

Како незванично сазнајемо, документа нађена код настрадалог су гласила на извесног С. М. (35). Претпоставља се да се ради о бившем војнику, на шта указује и једна војна потврда пронађена међу документацијом код њега.



#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима