Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пуцао у зета, мислио да је лопов

rss

03.11.2007. Д. КОЦИЋ, ПРЕС

Ђорђе Ђорђевић (80) из Алексинца пиштољем пуцао у зета Срђана Ристића (37) јер је због мрака помислио да му је испред куће провалник

Пуцао у зета, мислио да је лопов

Осамдесетогодишњи Ђорђе Ђорђевић из Алексинца пуцао је у зета Срђана Ристића (37) мислећи за њега да је лопов! Старац је у Срђана пуцао из пиштоља јер је због мрака помислио да му је испред куће провалник. Срећом, Ђорђевић је био непрецизан, па је супруга своје ћерке закачио само по руци и нози. Срђан је са прострелним ранама пребачен у болницу и задржан је на лечењу у Здравственом центру у Алексинцу.


Несвакидашњи случај догодио се у ноћи између четвртка и петка у дворишту Ђорђевићеве викендице. Деда Ђорђе још не може да се прибере од шока изазваног сазнањем да је умало убио зета.

- Могао сам да га убијем! Куку мени, па зар Срђана да убијем... Био је на само два метра од мене када сам пуцао! Опет је срећа што сам пуцао у страну, па сам га само закачио по руци и нози - кроз сузе говори старац.

Ђорђе станује у Алексинцу, али доста времена проводи у викендици. Како каже, прошле године лопови су га ојадили, па је одлучио да имовину чува оружјем.

- Прошле године лопови су нам украли казан за ракију и муљачу за грожђе. Разбили су прозор па су из куће однели и канту за прскање винограда. Полиција није успела да их пронађе, тако да нам украдене ствари нису враћене. Казан за печење ракије ми је био неопходан јер имам велики виноград. Задужио сам се у банци и купио други, али сам одлучио да га сачувам по сваку цену. Пиштољ сам набавио пре тридесет година, имам за њега и дозволу, али га никада нисам употребио. Комшија ми је говорио да убијем једног пса луталицу који му је давио кокошке. Међутим, ја сам му дао пиштољ и рекао да га он убије јер ја не могу да пуцам у животињу. Ето, сад се десило да сам замало човека убио - прича Ђорђе, непрестано бришући сузе.


Старац је у четвртак позвао Срђана да му помогне око печења ракије. Међутим, зет се није појављивао читавог дана.

- Очекивао сам га по дану, нисам ни слутио да ће доћи тако касно. Била је прошла поноћ, ја сам спавао и ођедном ми се учинило да чујем да ме неко зове. Изашао сам из куће и видео сенку човека који ми прилази. Био сам сигуран да су лопови. Па, ко би други тако касно долазио! Пуцао сам три пута, али сам гледао да човека онеспособим, а не да га убијем. Зато сам му пуцао у ноге и руке... Тек онда Срђан је рекао да је то он и повикао да зовем Хитну помоћ. Отрчао сам код најближег комшије и позвао лекаре. Они су врло брзо дошли и Срђана одвели у болницу - каже Ђорђе, и додаје да је зет имао велику срећу што га није убио, јер је пуцао из велике близине.

Ђорђе страхује да ће га ова несрећа под старост отерати у затвор.

- Помагао сам целу фамилију, а сад уместо да земљу радим треба да идем у затвор. Ништа нисам крив, нисам никога хтео да повредим. Стар сам, била је ноћ, био сам бунован од сна. Несрећа, ето, то је - каже потресени старац.

Нишка полиција саопштила је да је Ђорђевићу одузет пиштољ којим је ранио зета, те да је у току утврђивање околности под којима је дошло до овог догађаја.

Рањени зет опоравља се у болници

Срђан Ристић оперисан је у Здравственом центру у Алексинцу због прострелне ране потколенице.

- Пацијент је примљен са прострелним ранама потколенице и руке. Због прелома кости, он је оперисан и стављен му је спољни фиксатор. Санирана му је и рана на руци и он је сада у стабилном стању - рекао је за Пресс др Иван Матић, дежурни хирург у Здравственом центру у Алексинцу.


# Ђорђе Ђорђевић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима