Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пронађена тела утопљене деце из села Банковац

rss

24.04.2014. Танјуг

Након интензивних претрага обала и корита Туријске реке, данас су пронађена тела утопљене трогодишње девојчице М.М и њеног 11.месечног брата М.М.

Пронађена тела утопљене деце из села Банковац

Девојчица и њен млађи брат утопили су се јуче у Туријској реци, у селу Банковац недалеко од Алексинца.

Тела су пронашли рониоци Горске службе спасавања Србије, који су у 11.55 часова прво пронашли тело девојчице, а затим у 13.25 часова и тело дечака.

Према речима члана тима за спасавање Ватрогасне јединице из Алексинца, Александра Николића, тело несретне девојчице нађено је на 700 до 800 метара од места на коме се претпостављало да су деца упала у воду.

"То је практично било прво место које је било критично и на које смо сумњали да би могло да заустави тела", рекао је Тањугу Николић.

Тело малишана пронађено је један километар од места где је раније пронађена девојчица, рекао је Тањугу портпарол Полицијске управе у Нишу Александар Славковић.

Деца су се утопила на месту које је два километра удаљено од ушћа Туријске реке у Јужну Мораву.

Мештани су јуче пријавили нестанак трогодишње девојчице и малишана, који су заједно са мајком упали у реку, чији је ниво након кише 70 центиметара.

Беба је била у рукама мајке Б.М, а девојчица је бацала каменчиће у реку, оклизнула се и упала у набујалу воду. Мајка је са бебом ушла у воду да спасе девојчицу, али их је бујица све повукла.

Мештанин који је пролазио успео је да из матице извуче и спасе мајку, али је бујица однела децу.

У потрази која је почела јуче у преподневним часовима, одмах после пријаве да су деца нестала, и трајала и данас, осим тима за спасавање на води Горске службе спасавања Србије, налазиле су се и спасилачке екипе из ГС С станица Београд и Ниш, које су са потражним псом интензивно претраживале обале реке од раних јутарњих сати.

Екипе ГС С Србије претраживале су терен заједно са екипама Сектора за ванредне ситуације и припадницима жандармерије.


# Београд Банковац Турија поплава дављење Александра Николић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима