Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Полицајац из Алексинца ухапшен јер је на ауто-путу пресретао возаче и узимао им новац

rss

27.01.2021. Јужне вести

Због сумње да је, док је био на дужности и контролисао саобраћај на ауто-путу, службеним возилом прилазио возачима на паркингу и од њих узимао новац и разне поклоне, ухапшен је полицајац из Алексинца, наводе у Вишем јавном тужилаштву. Њему је одређен притвор и сутра ће бити саслушан.

Фото: архива

Полицијски службеник Д. И. из Алексинца ухапшен је по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције ВЈТ, због сумње на злоупотребу службеног положаја.

Сумња се да је окривљени у дужем периоду, као и дана 26/27.01.2021.год, приликом вршења службених овлашћења у зони бензинске станице на ауто-путу Београд-Ниш, својим службеним возилом са упаљеним ротационим светлима, прилазио возачима који се заустављају ради одмора, предочавао да обезбеђује паркинг простор и од њих захтевао и узимао новац и разне поклоне - наводе у Тужилаштву.

Њему је одређено задржавање до 48 сати, додају, а у том року ће бити саслушан у Тужилаштву.

Иако је уобичајено да полиција медијима шаље саопштења када су у питању хапшења, овог пута ћуте, а из нишке полиције су за питања упутили на Министарство унутрашњих послова, одакле нема одговора.

Извор


# полиција саобраћај хапшење
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима