Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нестала ментално оболела девојка, штићеница дома у Тешици

rss

15.03.2015. Блиц

Нишка полиција трага за М.Ч. (21), штићеницом Дома за смештај одраслих и старијих особа са интелектуалним и менталним тешкоћама у Тешици код Алексинца, чији је нестанак пријављен 11. марта.

Нестала ментално оболела девојка, штићеница дома у Тешици

У Близини Дома пронађене су патике нестале девојке а на обали Мораве црна јакна и дуксерица, али је њена судбина још увек непозната.

- Последњи пут је виђена око 17 часова. Прегледана је околина дома, али није нађена. Сутрадан су на месту где је прескочила ограду нађене патике. Дом није затвореног типа, али није дозвољено у вечерњим терминима напуштати круг дома. Обавештена је полиција али и Министарство рада и социјалне политике, чија инспекција за сада није утврдила пропуст у раду запослених, каже Драган Веселиновић, директор Геронтолошког центра „Јеленац“ из Алексинца, чија је дом у Тешици радна јединица.

Он каже да се дешавало и раније да се штићеници Дома удаље, али су увек налажени после неколико дана.

Дом за смештај одраслих и старијих особа са интелектуалним и менталним тешкоћама у Тешици код Алексинца

- Ми бринемо због тога што је Морава близу, али се надамо најбољем, да ће бити пронађена жива. За сада нема никаквих трагова шта се десило. Детаљно смо анализирали наш рад, никаквих назнака није било до сада да М.Ч. жели да напусти дом, каже директор Веселиновић.

Она потиче из хранитељске породице, а у Дом у Алексинцу дошла је пре нешто више од годину дана због душевног обољења.

- Није се добро снашла, па је била на месец дана у специјалној психијатријској болници у Горњој Топоници и све до краја године била је добро. Онда је опет била хиперактивна, па је почетком јануара опет била у Топоници, одакле је дошла почетком марта. Надамо се да ће бити нађена и да је добро, каже директор Веселиновић.

 


# Тешица Јеленац геронтолошки центар Драган Веселиновић нестанак
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима