Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Масовна туча у Прћиловици због отете невесте, радиле и секире

rss

08.02.2018.

У масовној тучи, због отмице невесте у Прћиловици, тешко је повређен Дејан Р. (35) када га је како се сумња секиром у главу ударио Топлица С. (37).

Масовна туча у Прћиловици због отете невесте, радиле и секире

Полиција је ухапсила Т. С. (46) из околине Прћиловице код Алексинца због сумње да је секиром у главу урадио Д.Р. (44) наневши му тешке телесне повреде главе опасне по живот, преноси Танјуг.

Инцидент се догодио након што је двадесетпетогодишњи младић на силу отео девојку са којој је био у вези и одвео је кући са намером да је ожени, када је по њу дошла њена породица.

Тада је, према наводима полиције, кренуо вербални и физички сукоб две породице, када је једном од рођака малолетнице, Т.С. из руку отео секиру и ударио га њоме директно у главу, наневши му тешке телесне повреде опасне по живот.

Према првим информацијама до туче и сукоба је дошло је јер је Топлицин син Далибор С. (20) претходно отео седамнаестогодишњу девојку коју је желео да ожени.

- Далибор С. је пресрео малолетницу на улици, буквално је угурао у кола и одвезао својој кући. Они се, иначе, знају од раније и он је чак повремено са њом живео али је његов чин разљутио њене рођаке - Дејана Р. (35), Ивицу Ј. (22), Далибора Ј. (23) и Слободана Ј. Они су се одмах организовали И кренули да отету девојку која још није ни пунолетна, врате кући, каже наш извор.

Дејан Р, који је иначе, брат од ујака отете девојке, понео је и секиру којом је одмах кренуо на Топлицу С, оца Далибора С, чим су дошли у њихову кућу.

- Међутим, очигледно вештији Топлица отео му је секиру из руку њоме је, како се сумња, ударио по глави наневши му тешке повреде. Тада је почео обрачун чланова завађених фамилија уз употребу флаша и каменица, додаје саговорник Блица.

Најтеже повређени Дејан је пребачен најпре у Здравствени центар у Алексинцу, али је хитно транспортован за Ниш због фрактуре лобање и крварења на мозгу. Дејан је и даље животно угрожен.

„Он је у коми. Последица тог насилног акта је да је добио епидурални хематом, који му је угрожавао живот и који је хитно уклоњен у среду увече. Након операције он је интубиран, није више на респиратору. Његово стање се и даље прати и још увек је јако озбиљно”, каже Радмило Јанковић, директор Клинике за анестезију.

По налогу основног јавног тужиоца осумњиченом Т.С. је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведен тужиоцу, док је против двадесетогодишњака који је отео девојку, поднета кривична пријава у редовном поступку због сумње да је извршио кривично дело противправно лишење слободе.


# Прћиловица туча кривична пријава
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима