Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ухапшена организована четворочлана група која је "оперисала" по целој Србији

rss

28.11.2016.

Припадници нишке полиције ухапсили су претходне ноћи четворочлану криминалну групу која је крала аутомобиле на југу Србије

Ухапшена организована четворочлана група која је "оперисала" по целој Србији

Како пишу "Новости" приведени су Б. Ј. (54) из Косовске Митровице, С. Ж. (48) из околине Алексинца, А. З. (41) из Краљева и Д. Т. из околине Ниша. Они су осумњичени да су украли више од 30 аутомобила. Међу њима, било је и оних највише класе.

Како је утврђено досадашњом истрагом, они се сумњиче за крађу још шест возила Зајечару, Ужицу, Јагодини, Брусу, Крушевцу и Параћину и покушај крађе два аутомобиле у Рибарској бањи. Међутим, како пише "Телеграф" последњи долазак у Ниш, није им се исплатио.

Њима су лисице на руке стављене у у недељу увече, након неуспешне крађе једног аутомобила у Нишу.

– Криминална група је била изутетно добро организована и свако је имао своје улоге. А.З. је био главни организатор. Он је крао возила користећи се софистицираним алатом за декодирање и отварање брава, какве имају новији аутомобиле. Б.Ј. је бирао возила, С.Ж. их је возио после крађе, а Д.Т. је био „чистач“ и његова улога је била да иде испред украденог возила и обавештава има ли полицијских контрола на путу. Али, полицајци из Ниша и Краљева су им доскочили, објашњава наш извор близак истрази.

Полиција сумња да су приведени, после крађе у централној Србији, аутомобиле пребацивали на територију КиМ, најчешће у Косовску Митровицу. Група је у априлу ове године у Нишу украла “фолксваген бору” а потом и два “пасата” у јуни и јулу. Претпоставља се да су сва три аутомобила завршила на Косову. Возила су највероватније растурена у делове и продата. Три украдена возила вредна су миллион и по динара а џип “тојота РАВ4″ који нису успели да украду око 1, 2 милиона динара.

Многи којима су аутомобили украдени последњих година у Нишу и околини, надају се да ће после откривања и привођења чланова ове криминалне банде, можда сазнати судбину својих четвороточкаша.

Нишлија, коме је "шкода суперб" украдена 6. јануара ове године испред зграде у којој живи, у самом центру града, каже да се нада да ће откривањем ове банде можда доћи до свог, скоро новог четвроточкаша.

Више среће имао је Новица П. из Ниша. Њему су лопови, испред породичне куће, покушали да украду ауто "југо флорида" 2005. годиште, али то у петак увече, на срећу, нису успели.

Осумњиченима за кривично дело тешке крађе одређено је полицијско задржавање до 48 часова, после чега ће бити спроведени у тужилаштво.


# полиција аутомобил хапшење лопови
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима