Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Однео кутију са хуманитарним прилозима, па покушао да опљачка пекару

rss

17.07.2020.

Против С. Т. (19) из Алексинца нишка полиција поднеће кривичну пријаву за тешку крађу због сумње да је нишкој хуманитарки Марини Адамовић 13. јула у Нишу украо кутију за сакупљање хуманитарних прилога у којој је било око 10.000 динара.

Фото: архива

С. Т је ухапшен 14. јула након покушаја да у пекари у Житковцу код Алексинца, уз претњу ножем, од раднице отме пазар, након чега је расветљена и дрска пљачка нишке хуманитарке.

- Прегледом снимака са безбедоносних камера у Обреновићевој улици утврђено је како изгледа крадљивац и како је тога дана био обучен. Након хапшења С. Т. у Алексинцу после покушаја пљачке пекаре, пронађен је ранац са његовим стварима, у којем су биле панталоне које је носио претходног дана када је Марини Адамовић украо кутију са новцем. Суочен са чињеницама, С. Т. је признао крађу у Нишу. Новац нажалост није нађен јер га је у међувремену потрошио на личне потребе - каже наш извор.

Након хапшења, по налогу тужиоца Основног јавног тужилаштва у Алексинцу С. Т. је одређено задржавање до 48 часова након чега ће уз кривичну пријаву, бити приведен тужилаштву а уз кривичну пријаву за покушај разбојништва добиће и пријаву за тешку крађу почињену на нарочито опасан или дрзак начин.

На вест о хапшењу крадљивца, Марина Адамовић је је прокоментарисала да јој је жао што паре нису нађене.

- Не могу да опишем колико ми је жао што новац није пронађен јер га је потрошио. То паре које су намењене лечењу болесне деце - каже Адамовићева.

Блиц


# полиција хапшење
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима