Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Деда силовао унуку

rss

19.08.2007. М. РИСТОВИЋ

Деда силовао унуку
Због сумње да је извршио кривично дело обљуба над малолетницом, ухапшен је Ч. В. (57) из околине Алексинца. Он се терети да је, у више наврата, током последње две године, у породичној кући где је живео са супругом, сином и снахом, силовао своју четрнаестогодишњу унуку.

Како сазнајемо, родитељи су овај случај пријавили полицији пре недељу дана. Напаствована девојчица се недавно поверила другарици из школе да је деда обљубљивао и клупко је почело да се одмотава. Девојчица је и родитељима признала шта се дешавало у њиховој кући. Када је сазнао да је његова унука испричала како је обљубљивао, Ч. В. се у петак наоружао пиштољем и дао у бег. Међутим, пошто му је полиција убрзо ушла у траг, добровољно се предао, па је ухапшен и спроведен истражним органима.

- Донето је решење о спровођењу истраге и одређен му је притвор до 30 дана – потврдио је Владица Симоновић, дежурни истражни судија Општинског суда у Алексинцу.

Полиција се о овом случају није званично оглашавала, а према нашим сазнањима, после лишавања слободе, Ч. В. није побијао оптужбе родитеља обљубљене девојчице. Наводно је навео да је "све почело пре две године у породичном дому, када је искористио одсуство осталих чланова породице". Осумњичени деда је изјавио и да, наводно, није било принуде, али и признао да је унуки често показивао свој пиштољ.


Ч. В. (58) из алексиначког села Тешица две године сексуално је злостављао своју тринаестогодишњу унуку! Блудни деда, који је ухапшен пре неколико дана, признао је да је имао сексуалне односе са девојчицом!

Он је рекао полицији и истражном судији да се каје, али да га је унука изузетно привлачила јер је била физички развијенија у односу на своје вршњакиње!

Владица Симоновић, истражни судија Општинског суда у Алексинцу, након саслушања одредио је Ч. В. притвор у трајању до 30 дана. Он ће одговарати за кривична дела недозвољених полних радњи и обљубе детета.

Иако је је сексуална веза деде и ћерке његовог сина трајала скоро две године, полицији је пријава стигла тек пре неколико дана. Девојчица, којој је дојадило дедино иживљавање, поверила се својим другарицама и момку, а они су о свему обавестили рођаке, који су Ч. В. пријавили полицији.

Истражни судија Владица Симоновић каже за Пресс да је реч о једном од најтежих и најосетљивијих случајева у његовој каријери и да је био згранут сазнањима до којих је дошао у истрази!

- Осумњичени није показивао знаке душевне болести, али ћу ипак наложити његово психијатријско вештачење. Психијатри ће вештачити и душевно стање жртве, која се у болници опоравља од преживљене трауме - каже Симоновић.
Мештани Тешице са неверицом су примили вест да је њихов комшија злостављао унуку, јер је Ч. В. важио за угледног домаћина.

- До пензије је радио у Нишу као месар. Изузетно је вредан човек који је много пажње поклањао домаћинству, јер му је син радио у Београду. Знали смо га као строгу особу која је захтевала да у породици увек буде све како треба - каже мештанин Тешице.

Међутим, како се показало током истраге, Ч. В. је добро скривао своју настраност! Користио је сваку прилику када би остао насамо са унуком да би са њом имао интимне односе! Најчешће се то дешавало када би његова супруга и снаја биле одсутне због пољских радова, а с обзиром на то да му је син радио у Београду, ништа му није стајало на путу да реализује своје болесне прохтеве.

Када је сазнао да је пријављен полицији, Ч. В. је побегао из Тешице, али се убрзо предао. Незванично, спекулише се да је страховао од реакције породице, због чега је проценио да је безбеднији у затвору. На саслушању пред истражним судијом изјавио је да је погрешио и да треба да остане у затвору.

Уколико буде осуђен, Ч. В. би иза решетака могао да проведе десет година, што је максимална казна за кривично дело обљубе детета. Због блудних радњи могао би да одговара новчано или да буде кажњен затвором до три године. (Р. С.)


БЛУДНОМ ДЕДИ 15 ГОДИНА

Суд у Нишу осудио Ч. В. (58) из Тешица, који је две године сексуално злостављао дванаестогодишњу унуку

Ч. В. (58) из алексиначког села Тешица осуђен је на 15 година затвора јер је две године сексуално злостављао своју дванаестогодишњу унуку! Окружни суд у Нишу блудном деди изрекао је казну затвора у трајању од 14,5 година због обљубе немоћног лица и још годину дана због родоскрнављења, што је спојено у јединствену казну затвора од петнаест година.

Како је Пресс већ писао, Ч. В. је ухапшен почетком августа због сумње да је сексуално злостављао своју унуку.

- Како је утврђено током истраге, деда је тада дванаестогодишњу девојчицу први пут напаствовао 19. августа 2005. године у породичној викендици у селу Моклиште код Беле Паланке. Он је користио сваку прилику да са девојчицом има сексуални однос! Напаствовање унуке олакшавало му је често одсуство укућана, јер јој је отац радио у Београду, а њена мајка, као и супруга Ч. В., биле су заузете пољским радовима - каже за Пресс извор близак истрази.

Деда монструм је откривен када се девојчица, којој је дојадило дедино иживљавање, поверила једном рођаку.

- Он је Ч. В. пријавио полицији, али је деда успео да побегне из села. После неколико дана скривања предао се полицији. Бекство је правдао страхом од реакције породице, првенствено свога сина - прича наш саговорник.

На саслушању пред истражним судијом Општинског суда у Алексинцу Ч. В. је у потпуности признао дело, нагласио да се каје и затражио да остане у затвору. После хапшења изјавио је да није могао да се одупре својим прохтевима јер га је, како је казао, унука изузетно сексуално привлачила, с обзиром на то да је била веома физички развијена за своје године!

Мештани села Тешица са неверицом су примили вест да је Ч. В. блудничио са унуком, јер је деда брижљиво скривао своју настраност. Његови познаници кажу да је он важио за вредног човека и изузетног домаћина, који је био строг према породици. Суђење је због заштите интереса малолетнице било затворено за јавност. Окривљеном је продужен притвор.

Вештаци утврдили да деда није луд!

Током судског поступка спроведено је психијатријско вештачење душевног стања оптуженог Ч. В., које је показало да је он добро знао шта ради.

- Психијатријско вештачење није показало присуство душевног обољења или психичког поремећаја код оптуженог које би утицало на његову урачунљивост. Он је био веома добро свестан својих радњи и њихових последица, тако да је и ова чињеница узета у обзир приликом одмеравања казне - речено је Прессу у Окружном суду.

факти

 Ч. В. (58) из алексиначког села Тешица ухапшен је средином августа јер је откривено да је две године сексуално злостављао своју тринаестогодишњу унуку

 Блудни деда је после хапшења признао да је имао сексуалне односе са девојчицом

 Ч. В. је напаствовао унуку најчешће када би његова супруга и снаја биле одсутне због пољских радова, а син му је радио у Београду

 Случај је откривен када се девојчица, којој је дојадило дедино иживљавање, поверила рођаку

 Када је сазнао да је пријављен полицији, Ч. В. је побегао из Тешице, али се убрзо предао


Д. КОЦИЋ, ПРЕСС


# Тешица школе
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима