Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинчанин се удавио у Облачинском језеру

rss

28.08.2018.

Тело мушкарца Д.Р., старог 49 година из Алексинца, испливало је јутрос нешто пре 8 часова на површину Облачинског језера, крај Мерошине.

Алексинчанин се удавио у Облачинском језеру

Дејан Р. (49) се утопио у ноћи између недеље и понедељка, када је један од мушкараца у току лова на рибу (криволов), испао из чамаца и утопио се.

Његовог пријатеља Миодрага В. (53), који је такође упао у воду, од сигурне смрти спасао је Ивица Алексић, који живи недалеко од језера.

Тело настрадалог је превезено у Институт за судску медицину КЦ Ниш, ради обдукције.

Против другог мушкарца је поднета кривична пријава, због незаконитог лова.

- Њих је колима на обалу довезао Марко С. из Алексинца. Дејан и Миодраг су ушли у чамац и кренули ка средишту језера. Међутим, почео је да дува јак ветар и да им таласи љуљају чамац. У једном тренутку њих двојица су се успаничили и испали из чамца. Све то је са обале посматрао Марко С. - каже извор портала Србија данас и додаје:

- Када је Марко видео шта се догодило, потрчао је да пронађе Ивицу Алексића, за ког је знао да живи надомак језера, да има чамац и да једини у том тренутку може да помогне у спасавању утопљеника.

Ивица Алексић, коју је јуче затечен код језера, каже да је те кобне ноћи шетао пса када је видео Марка који као без душе трчи и дозива његово име.

- Толико је био у шоку да ме није препознао, па ме чак и питао где је моја кућа. Ипак, када је схватио да ме је нашао, повикао је: „Спасавај човече, даве ми се другови“. Заједно смо потрчали до обале где су чамци. Узео сам један извиђачки јер је мој био издуван, па сам кренуо ка средини језера – прича Ивица.

Он је додао да је имао великих проблема да управља веслима јер је ветар био јак, а таласи поприлично високи.

- Чуо сам Дејана како очајнички дозива у помоћ. Три пута је јако завикао „упомоћ“, а онда је настала тишина. Покушавао сам што брже да веслам, али ми таласи нису дали. Тада сам угледао Миодрага, који је био на ивици снаге и почео је да се дави. Некако сам довеслао до њега и шчепао га за оковратник, а затим убацио у чамац, па смо заједно наставили потрагу за Дејаном – каже овај храбри човек.

Ивица Алексић наводи да су Дејана тражили готово три сата, али од њега није било ни трага ни гласа, након тога је дошао на обалу и позвао полицију и Хитну помоћ.

- На месту где је Дејан испао из чамца вода је дубока око два и по метра, што је било довољно да се он утопи. С обзиром на то да сам га пет минута слушао како дозива упомоћ, верујем да је пливао, али да више није имао снаге. Колико сам чуо, на брани је пронађен чамац, једна Дејанова чизма и мрежа којом су ловили рибу – рекао је Ивица и додао:

- Много ми је тешко, Дејанови крици ми још одзвањају у ушима, целе ноћи нисам могао да заспим. Знам му супругу и децу. Страшно је што је тако страдао.

Јужна Србија Инфо, Србија данас


# дављење Јужна Србија кривична пријава Мерошина Облачинско језеро
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима