Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Izmasakrirao oca sekirom

rss

02.06.2006. D. Kocić


Nebojša Jovanović (34) u nervnom rastrojstvu usmrtio oca Momčila (54), dok je sedeo ispred kuće. Maltretirao roditelje godinama

ALEKSINAC - Nebojša Jovanović (34) iz Aleksinca ubio je u nedelju u dvorištu porodične kuće oca Momčila Jovanovića (54). Nakon što je oca iskasapio sekirom, ubica se prijavio policiji. Motiv zločina još nije poznat, ali se pretpostavlja da je ubistvo počinjeno u trenutku nervnog rastrojstva, s obzirom na to da se Nebojša godinama lečio u psihijatrijskoj bolnici. Majka ubice Ivanka Jovanović užasnuta je zločinom jer, kako navodi, mada ih je sin svakodnevno maltretirao, nije ni slutila da bi bio u stanju da ubije oca.

- Ne znam šta se toga dana dešavalo jer sam još u četiri sata ujutro otišla na posao na farmu u aleksinačkim rudnicima. Nešto posle podneva, došao je jedan komšija i rekao mi da pođem kući, ali mi nije saopštio šta se dogodilo. Pomislila sam najpre da je Nebojši pozlilo jer je psihijatrijski bolesnik. Međutim, policajci koji su me sačekali pred kapijom kazali su da je Momčilo ubijen - kaže za Glas Ivanka.

HTEO DA SE OŽENI PLAVUŠOM

U Nebojšinoj kući nađeno je pismo adresirano na beogradsku agenciju za bračno posredovanje "Spona" u kojem navodi svoje generalije i izražava želju da se oženi po mogućstvu plavušom. NJegova majka Ivanka kaže da je i ranije planirao da se ženi, te da je unuka Ognjena isterivao iz kuće govoreći mu da ide kod majke koja živi u Aleksincu.

Nebojša je sa sinom, dvanaestogodišnjim Ognjenom, živeo u istom dvorištu sa roditeljima nakon što ga je pre četiri godine napustila supruga.

- Ustupili smo mu novu kuću, a mi se povukli u staru. Međutim, on je stalno bio kivan na nas. Svađao se sa nama, govorio nam je da mu nismo roditelji pa čak i da ga trujemo. Nebrojeno puta je naletao na nas, pretio nam. Moj muž je bio miran, poslednjih desetak godina se kretao samo uz pomoć štaka - navodi Ivanka.

Momčilo je sedeo ispred kuće kada ga je sin napao. Svuda po zidovima i betonu su tragovi krvi. Rođaci Jovanovića kažu da su dok su prali krv, sa betona skupljali Momčilove zube.

- Nebojša je umeo pred lekarima da se napravi dobar, pa bi ga oni puštali iz bolnice. Nekoliko dana pre ubistva Momčilo je išao u Zavod za hitnu medicinsku pomoć i tražio da Nebojšu odvedu u bolnicu. Međutim, lekari su smatrali da nema potrebe da ga šalju u bolnicu. Dosta je pio, a lekove nije hteo da uzima. Kako sam čula u prodavnici, on je neposredno pre ubistva dva puta kupovao pivo. Do podneva je popio skoro četiri litre - kaže Ivanka. Kako navodi majka ubice, Nebojša je znake psihičkog poremećaja počeo da pokazuje nakon povratka iz vojske.

- U vreme rata u Sloveniji bio je na odsluženju vojnog roka. Kada je došao kući pričao je da ga je mnogo pogodilo kada je video kako je njegovom drugu granata odnela ruku. Od tada se mnogo plašio, stalno je govorio da ga neko prati, kaže Ivanka. U trenucima kada je bio psihički stabilan Nebojša se bavio stolarskim poslom. Komšije Jovanovića kažu da boljeg majstora stolara nije bilo nadaleko. Nedavno je kupio nove mašine za obradu drveta, pa su se svi nadali da će se najzad smiriti.


#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима