Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

OPTUŽENA MAJKA NAPUŠTENE BEBE

rss

26.03.2007. D. K. - kurir

Opštinsko tužilaštvo u Aleksincu podiglo je optužnicu protiv R. I. (20) iz sela Tešica zbog krivičnog dela napuštanja nemoćnog lica. R. I. je optužena za to da je 29. januara prošle godine svoju tek rođenu bebu ostavila u napuštenoj kući Milutina Kostića u selu Tešica, gde je dete preminulo.

Leš novorođenčeta pronašla je 11. maja Verica Kostić, Milutinova snaha, i zločin prijavila policiji. Kostićeva je tada izjavila da je u kuću svog devera slučajno ušla, smatrajući da je njena majka tamo ostavila puževe koje je skupljala zbog prodaje.

- Popela sam se na prvi sprat i u prostoriji koja je trebalo da služi kao kupatilo videla džak iz kojeg se širio užasan smrad. Najpre sam mislila da je u džaku neka životinja, a kada sam podigla krpe koje su bile u njemu, videla sam dečju glavu - rekla je tada Kostićeva.

Obducentski nalaz nije pokazao uzrok smrti jer je telo bilo u stanju raspadanja, pa je protiv detetove majke podneta samo krivična prijava za napuštanje nemoćnog lica. Inače, R. I. je pred istražnim organima priznala delo, ali je negirala čedomorstvo.

Ona je naglasila da je dete živo rođeno, te da ga je odnela u napuštenu kuću kako bi izbegla sramotu jer je dete rođeno vanbračno. Veštačenje je pokazalo da je devojka delo izvršila u stanju privremene duševne poremećenosti izazvane postporođajnim sindromom. Opštinsko tužilaštvo podnelo je predlog da suđenje bude zatvoreno za javnost kako bi se zaštitio lični i porodični život optužene.


#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима