Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Mladić izgoreo u postelji

rss

22.12.2006. glas-javnosti.co.yu

Aleksandar Zekić (20) iz sela Moravac kod Aleksinca, stradao je u utorak u požaru u kući svoga oca. Nesrećni mladić je bio hendikepiran, zbog čega se otežano kretao, pa ga je vatra zatekla u krevetu. Prema prvim informacijama, vatru je izazvao neispravan električni kabl na kvarcnoj grejalici.

Zekić je živeo s maćehom i njenom decom, dok mu je otac Lazar radio na terenu u Vojvodini. U trenutku nesreće, mladić je bio sam kod kuće jer je maćeha, inače rumunska državljanka, bila u kupovini u obližnjem Žitkovcu. Po povratku, ona je zatekla kuću u plamenu, i pozvala rođaka s kojim se probila do sobe u kojoj je bio Aleksandar, ali njemu nije bilo pomoći.

- Ugljenisan leš mladića zatekli smo pored kreveta, koji je, takođe, potpuno izgoreo. Pretpostavljamo da je u trenutku nesreće Aleksandar bio u krevetu i da je dušek izgoreo, zbog čega je on pao pored kreveta. Najverovatnije je da se čovek ugušio, a zatim izgoreo - kaže Nebojša Colić, istražni sudija Opštinskog suda u Aleksincu, koji je obavio uviđaj.

Prema njegovim rečima, uviđaj je pokazao da je požar, u kome je potpuno izgorela i prostorija u kojoj se Zekić nalazio, izazvao neispravan produžni kabl, na koji je bila uključena kvarcna grejalica. Materijalna šteta na kući Zekića procenjena je na 30.000 dinara.


#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима