Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дечак украо 3.000 евра породичне уштеђевине, па частио другаре у школи

rss

01.03.2023. Nova.rs

Један ученик четвртог разреда основне школе „Вожд Карађорђе“ у Алексинцу породичну уштеђевину поделио је својим школским друговима.

Vesna Lalic/Nova.rs

Према незваничним информацијама ради се о суми од око 3.000 евра, која је враћена његовој породици након што су родитељи његових другова приметили да су им се деца пуна пара које нису од њих добили.

Да у овим наводима има истине индиректно је потврдило и руководство школе наводима да се ради о „приватној ситуацији између родитеља која је превазиђена добром сарадњом“.

Према наводима једног родитеља чије дете похађа ову образовну установу, тинејџер је у школу донео три хиљаде евра породичне уштеђевине коју је одлучио да подели са друштвом.

„Делио је другарима и другарицама из свог разреда новац, свако је добио од педесет до 100 евра. Децу је водио на пицу и колаче. За ово се сазнало тек када су родитељи у џеповима деце нашли новац. Деца су крила истину од родитеља све док се није укључила директорка школе. Након родитељског састанка, сав новац је враћен малишановој породици“, рекао је овај Алексинчанин. 

Коментар ових навода затражили смо од школе али смо добили само штуро саопштење које није демантовало догађај.

„Основна школа „Вожд Карађорђе“ неће коментарисати приватну ситуацију између породица својих ученика која је превазиђена добром реакцијом родитеља. Школа ће наставити васпитно деловање и пружити подршку деци и родитељима свим расположивим ресурсима. С обзиром на то да се ради о малолетницима, унапред молимо медије да воде рачуна о начину пласирања вести као и о најбољем интересу деце која живе у малој средини“, наведено је саопштењу ове образовне установе достављеном новинарима.

Извор: Nova.rs


# Вожд Карађорђе ОШ Nova.rs
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима