Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Без телефона у Моравском Бујмиру

rss

12.03.2011.

У Моравском Бујмиру Телеком упорно покушава да већ плаћене телефонске линије замене бежичним. Поједине телефонске линије су искључене, а мештани су најавили тужбу.

Без телефона у Моравском Бујмиру
"Ми смо од средине осамдесетих били на истој аналогној централи са Лужаном које је 1.5-2км удаљено од нашег села. Људи су тада платили око 1000 ДЕМ за увођење телефона и сами су морали да копају канале за каблове." -изјављују мештани.

"Сада су нам укинули телефоне, и покушавају да фиксну телефонију замене безичном. Нова, дигитална централа биће постављена у Лужану, а Телеком се правда како је наше село превише удаљено, да су бежични телефони бољи од фиксних и да са њима имамо сијасет других могућности. Довољно је само премерити раздаљину у Гугл ерту, па се види да највећа удаљеност од централе до задњег корисника не прелази 3км. А да су бежични телефони бољи од фиксних, давно би их заменили по градовима."

Мештани су понудили да, опет о свом трошку, копају канале, али Телеком не пристаје ни на тако нешто. Бујмирци тврде да из Телекома желе да те бројеве дају другима и да на нову централу прикључе само Лужане.

"Ово није усамљен случај. Ово је већ урађено у многим селима наше општине." жали се наш саговорник. "На овај начин нас заобилазе и све погодности које пружају дигиталне централе. Пре свега, квалитет везе је неупоредиво бољи код дигиталних централа него ли код аналогних или бежичних телефона. Затим ту је и АДСЛ. Зашто да и људи у селима немају квалитетан интернет?"

Оно сто људе највише мучи је што су платили једну врсту услуге, а сада, након толико година, укидају им оно што имају и нуде нешто друго. Због тога ће епилог и потражити на алексиначком суду.

Погледајте прилог РТС-а:


#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима