Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначки радници преварени у Русији

rss

28.02.2013. Извор: Танјуг

Око 55 грађевинаца из Чачка, Алексинца, Смедерева и других градова Србије, који су од новембра прошле године радили у Русији, поднели кривичну пријаву чачанском Вишем суду против три, за сада НН лица, због преваре

Алексиначки радници преварени у Русији

Како је изјавио њихов адвокат Милан Станојевић, ради се о тежем облику преваре од стране лица која су од радника узела паре да би им обезбедили посао у Сочију.

"Раднике су експлоатисали и одузели им слободу. Доведени су у заблуду да ће им бити обезбеђен посао и плата, а ништа од тога се није испоштовало", казао је он и додао да се пријавом за сада та НН лица терете и за трговину људима.

Адвокат је нагласио да радницима није исплаћена зарада, а о исходу процеса није могао да говори јер је то сада у надлежности органа гоњења.

Према речима Љубише Станојевића, грађевинца из Смедерева, у Русију су отишли уз обећање да ће добити радне визе, односно да ће им поред смештаја и хране бити обезбеђена редовна зарада.

"По истеку туристичких виза газда нам је на граници тражио пасоше како би их печатирао и вратио као да смо излазили из земље", објашњава Станојевић.

Након истека другог месеца, како тврди, речено им је да ипак морају да изађу из земље и да се после пар дана врате.

"Стигавши на границу, цариник је утврдио да су печати у нашим пасошима фалсификовани приликом нашег првог наводног изласка из Русије", рекао је он.

На граници су задржани, како је казао, око 30 часова после чега су одведени у затвор у коме су провели од три до 10 дана, у нехуманим условима, скоро без хране.

"Велику помоћ су нам пружили руски полицајци који су нам доносили хлеб и цигарете. На прозорима ћелија у којима смо били смештени није било чак ни стакла, већ само решетке", рекао је Станојевић.



#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима